Italija je u Empoliju u prijateljskom susretu pobijedila Bosnu i Hercegovinu rezultatom 1:0.

Selektor naše selekcije Sergej Barbarez je nakon utakmice obradovao bh. navijače koji su u Italiji pružli veliku podršku Zmajevima.

Mnogi navijači su poslije utakmice htjeli potpis i fotografiju sa Barbarezom, a naš selektor im je izašao u susret i još jednom pokazao svoju veličinu.

Tu se susreo i sa svojom porodicom.

Inače, Barbarez je na press konferenciji prokomentarisao susret između Italije i BiH.

“Još uvijek sam pod emocijama. Bilo je predivno biti ovdje. Igrali smo protiv jedne od najjačih ekipa u Europi. Nekih 30 minuta u Engleskoj i večeras u periodima od 5-10 minuta nismo dobro igrali. To je taj put što sam govorio da je najvažniji.

Ovih osam utakmica u 2024. godini je veliko bogatstvo za našu ekipu. Bez 14-15 igrača, i bez obzira na nezgodan junski termin koji stalno pominjemo, meni je drago da smo igrali ove mečeve i da smo provjerili dosta igrača. Ne mogu reći da sam zadovoljan jer smo izgubili, ali sam presretan jer smo dobili dosta toga”, rekao je selektor i dodao:

“Moramo znati gdje stojimo i koliko utakmica smo izgubili u prošloj godini, naravno uključujući i ove dvije. Stalno ponavljam da je ovo neki put za neke nove ideje. Mi smo ubijeđeni da ovi momci mogu to.

Vidjeli smo šta se sve desilo u ovih deset dana, koji je razvoj kod svakog pojedinačno nastao i kakva su shvatanja reprezentacije nastala. Rodio se taj neki duh, vidjeli smo poslije utakmice njihovo zajedništvo, to je to što nas čini sretnim i rekao bih, neki prvi plan je uspio da ih spojimo, da ih potaknemo da budu još više voljni i željni da igraju za našu zemlju.”

(Reprezentacija.ba)