A reprezentativci Bosne i Hercegovine obavili su večeras u Olimpijskom trening centru Tirrenia službeni trening uoči utakmice sa Italijom koja se igra u nedjelju od 20,30 sati u Empoliju.

Selektor naše reprezentacije Sergej Barbarez (52) računao je na sve igrače koji konkurišu za sutrašnji duel.

Barbarez se prije treninga obratio prisutnim novinarima i najavio meč sa aktuelnim šampionima Europe.

Mi smo ovdje tek 12 dana sa ovim momcima. Mi vjerujemo u njih i zato jesu ovdje. Nama nedostaje 13 ili 14 igrača, a sa tim bi imale problema i mnogo jače reprezentacije. Cilj je stvoriti reprezentaciju koja će igrati 10 godina zajedno. Danas imamo 17 ili 18 igrača tu. Bilo je tu dosta stvari koje nam nisu išle u prilog. Neće tu biit puno mijenjanja ili prolaznih stranica. Skoncentrisat ćemo se na 25, 28 momaka i nama je cilj da oni igraju pet, šest ili 10 godina zajedno.”

Uoči susreta sa Italijom govorio je i naš napadač Ermedin Demirović (26).

“Očekuje nas teška utakmica. Oni su favoriti i svi znamo ko je Italija. Možda i jedna od najjačih selekcija na svijetu. Naravno, mi nismo tu da pružamo ruku već da damo svoj maksimum kao što smo probali Engleske. Možda i dođemo do boljeg rezultata uz neke promjene. Ipak, ovo su pripreme za nešto drugo. Dobro smo se ovdje pripremili i očekujemo dobru utakmicu.”

Meč Italija – BiH sudit će Chrysovalantis Theouli (35) sa Kipra.

Utakmicu direktno prenosi BHRT 1.

(Reprezentacija.ba)