Borac i Zrinjski u četvrtak u Banjoj Luci od 18,00 sati igraju revanš utakmicu finala Kupa BiH.

Zrinjski je u prvom meču slavio sa 1:0, a trener Mostaraca Željko Petrović je na zvaničnoj press konferenciji najavio revanš protiv novog šampiona BiH.

“Sve je spremno gore za spektakl. Koliko sam čuo, bit će stadion pun. Igraju dvije najbolje ekipe. Mi vodimo 1:0 iz prve utakmice. Mislim da trebamo da odemo gore i odigramo hrabro, da stavimo na stol ‘ono’, da ne izgovaram riječ koju treba da izgovorim i da probamo da osvojimo Kup. Mislim da bi sezona bila fenomenalna igranjem grupne faze Konferencijske lige. Završio si drugi, časno da se oprostiš od prvenstva i od ove sezone.

Zaslužili su i naši navijači, koji nas prate svugdje, da sutra budemo svi sretni. Naravno, i za klub, svaki trofej je trofej. Imamo puno povjerenje u igrače. Mislim da smo maksimalno spremni. Imamo personalnih problema, ali da ne pričam više o tome. Nedostaje nam par dobrih igrača, međutim svi ostali su spremni da iznesu sutra taj teret i ako Bog da da osvojimo Kup”, kazao je Petrović i osvrnuo se na protivnika:

“Borac će vjerovatno opreznije da počne, ali kako bude utakmica odmicala i oni će da krenu naprijed jer rezultat iz prve utakmice im ne ide na ruku. Ne vjerujem da će oni tu puno čekati. Mi tu treba da budemo pametni, iskusni i da ne napravimo sami grešku, da ih nešto častimo. Igra prvak lige protiv drugog.

Mislim da će detalji odlučiti, kako negativni tako i pozitivni. Treba biti fokusiran na standardne situacije, ne praviti faulove tamo gdje ne treba da se prave i naravno dati gol ako se ukaže prilika. Mi smo ekipa koja voli da igra. Borac je isto ekipa koja je vrlo kvalitetna i mislim da će biti nadigravanja.

Meč Borac – Zrinjski sudit će Irfan Peljto.

Duel direktno prenosi Arena Sport.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16