Grad Konjic je dobio prvi turnir u malom fudbalu uz martinele, a njegovo održavanje pomogla je kompanija Meridian.

Zahvaljujući Udruženju “Hat-trick” iz ovog grada i podršci kompanije Meridian, u Konjicu se ovog mjeseca igrao odličan mali fudbal. Takmičenje je okupilo brojne posjetioce, a organizatori su prezadovoljni i žele da preraste u tradiciju.

Utakmice su odigrane na Dan grada Konjica. Za trofej se borilo 15 ekipa iz Konjica, Jablanice, Mostara i Sarajeva, a najbolji su bili Sarajlije i njihov tim “Sky Lounge”.

U kompaniji Meridian kažu da su, pomažući organizaciju prvog turnira sa matinelama u Konjicu, ispunili jedan od svojih glavnih ciljeva, a to je promocija sporta, naročito u manjim gradovima BiH koji nemaju iste mogućnosti kao veliki centri.

-Uvijek nam je zadovoljstvo odazvati se pozivu i podržati sportske organizacije sa vizijom i ciljem da stvore bolje okruženje za svoje sugrađane. Posebno nam je drago što smo imali priliku da Konjičanima jednim ovakvim ‘sportskim poklonom’ uveličamo proslavu Dana grada – rekla je Željka Javorac, marketing menadžer kompanije Meridian.

Maid Graho, predsjednik Udruženja “Hat-trick” zahvalio se Meridianu na svesrdnoj pomoći.

-Turniri uz martinele su rijetki u BiH i želja nam je da se u Konjicu održava i narednih godina. Ovogodišnje takmičenje je prošlo u najboljem redu, ekipe su igrale “fair play” i hvala kompaniji Meridian što su nam to omogućili – rekao je Graho.

Udruženje “Hat-trick” obezbijedilo je nagrade za ekipe koje su zauzele prva četiri mjesta, a kompanija Meridian poklone za posjetioce.

Konjičani su imali su i specijalnog gosta, fudbalskog trenera Zorana Mamića koji se odazvao pozivu da uveliča njihov prvi turnir.

(Sponzorisani tekst, 18+)