“Germany Opportunity Camp” je novi projekat poznatog online edukacijskog portala za školovanje FIFA licenciranih agenata i Nogometnih skauta – SPA Academy i njemačke GR Football Akademije.

Ova odlična prilika za mlade igrače održaće se u okolini Stuttgarta od 14. do 24. 07. 2024. godine.

Germany Opportunity Camp” je zamišljen kao podrška za mlade i neafirmisane igrače iz cijelog svijeta željne promocije svojih sposobnosti i nadmetanja protiv njemačkih klubova.

Ovaj desetodnevni kamp sadrži dvije službene utakmice sa njemačkim protivnicima koje će biti snimane i svaki igrač će imati mogućnost na kraju kampa da dobije svoj promo video za promociju svoje karijere.

Smještaj igrača će biti u sjajnim uvjetima hotela Schützenhaus u Bondorfu i uključuje tri dnevna obroka kao i smještaj u modernim i klimatiziranim sobama.

Giuseppe Ricciardi, Foto: SPA Academy

Trenažni proces u svih 10 dana bit će pod nadzorom gospodina Giuseppe Ricciardija osnivača GR Football Akademy, koji obavlja funciju Sportskog direktora 1.CfR Pforzheim, i njegovog trenerskog tima sa FIFA Pro licencama.

Na svakoj službenoj utakmici bit će prisutni skauti iz njemačkih nogometnih klubova kao i FIFA licencirani agenti školovani u SPA Academy.

Najbolja dva igrača po uzrastima (17 do 21 god.) bit će na kraju Kampa nagrađeni sa pozivom na probni trening kod jednog od njemačkih klubova koji aktualno traže pojačanja na specifičnim pozicijama.

Broj sudionika je ograničen na 20 igrača i tri golmana zato preporučujemo svim ozbiljno zainteresiranima da se prijave što prije na informativni razgovor sa Mirsadom Kerićem – osnivačem SPA Academy i dugogodišnjem FIFA Agentom.

Link za prijavu i sve dalje detalje možete pročitati na https://www.spa-academy.info/gocamp24/.

Ricciardi je objasnio šta je cilj desetodnevnog trenažnog rada u GO Kampu.

“Želim svim mladim igračima u našem trenažnom procesu ukazati na moguće nedostatke i poboljšati njihove sposobnosti tako da što brže i lakše naprave sljedeći korak u svom nogometnom razvoju.”

Mirsad Kerić je otkrio koja je misija GO Kampa.

“Moja misija sa GO Kampom je da ponudim neafirmiranim igrčima platofrmu kroz utakmice u Kampu mogućnost maksimalne promocije svojih sposobnosti koje bi im ubrzale i olakšale korak u profesionalne klubove u Njemačkoj i Europi.” zaključio je Kerić.

(Reprezentacija.ba)