Sergej Barbarez (52) prema informacijama iz FS BiH još uvijek nije kompletirao svoj tim.

U kratkom roku Barbarez je okupio svoje pomoćnike, a u istom periodu zajedno sa njima uspio je napraviti odličnu selekciju igrača pa je BiH dobila nekoliko zanimljivih novih imena.

Ipak, manje od dvije sedmice uoči utakmice protiv Engleske Barbarez još nije dogovorio saradnju sa nekim od kondicionih trenera za rad u reprezentaciji.

Inače u njegovom timu je planirano 11 ljudi.

“Tu je direktor Emir Spahić, tu sam ja, zatim pomoćnici Mirko Hrgović i Zlatan Bajramović. Treći pomoćni trener plus šef skaut će biti Ninoslav Milenković, a on će biti na digitalnoj vezi za sve što bude potrebno. Drugi skaut Saša Papac, a skaut golmana će biti Siniša Mrkobrada. To smo uveli jer mislimo da je to važan segment. Trener golmana će biti Kenan Hasagić. Imamo dva analitičara. Jedan analitičar će biti iz Finske, zove se Rasmus Jansson, a drugi će biti Jasmin Kolašinac.“ poručio je Barbarez prilikom objavljivanja spiska za Englesku i Italiju.

Barbrez do sada nije sarađivao ni kao igrač sa Mrkobradom, Janssonom i Kolašincem, dok su ostali članovi stručnog štaba igrali sa njim u reprezentaciji BiH.

Za Englesku su potrebne vize koje se u najkraćem procesu mogu po hitnoj proceduri izvaditi za sedam dana.

BiH protiv Engleske igra 3. juna u Newcastleu, a protiv Italije 9. juna u Empoliju pored Firenze.

(Reprezentacija.ba)