Selektor reprezentacije Engleske, Gareth Southgate (53), objavio je spisak za utakmice sa Bosnom i Hercegovinom i Islandom. Za Engleze će to biti priprema za EURO.

Spisak reprezentacije Engleske za prijateljske utakmice sa BiH i Islandom:

Golmani:

Dean Henderson (Crystal Palace), Jordan Pickford (Everton), Aaron Ramsdale (Arsenal), James Trafford (Burnley).

Odbrana:

Jarrad Branthwaite (Everton), Lewis Dunk (Brighton), Joe Gomez (Liverpool), Marc Guehi (Crystal Palace), Ezri Konsa (Aston Villa), Harry Maguire (Manchester United), Jarell Quansah (Liverpool), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Newcastle), Kyle Walker (Manchester City).

Vezni red:

Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Conor Gallagher (Chelsea), Curtis Jones (Liverpool), Kobbie Mainoo (Manchester United), Declan Rice (Arsenal), Adam Wharton (Crystal Palace).

Napad:

Jude Bellingham (Real Madrid), Jarrod Bowen (West Ham), Eberechi Eze (Crystal Palace), Phil Foden (Manchester City), Jack Grealish (Manchester City), Anthony Gordon (Newcastle), Harry Kane (Bayern Munich), James Maddison (Tottenham), Cole Palmer (Chelsea), Bukayo Saka (Arsenal), Ivan Toney (Brentford), Ollie Watkins (Aston Villa).

Nakon spiska medijima se obratio selektor Gareth Southgate, a medije je najviše zanimalo zašto na spisku nema Marcusa Rashforda i Jordana Hendersona.

“Definitivno je bilo igrača koje smo htjeli vidjeti. Bili smo u sličnoj situaciji prije EURO 2020, gdje bi nam kupovina vremena mogla pomoći da donesemo bolje odluke i mogla bi nam pomoći da izaberemo uravnoteženiji tim. Postoje neki problemi sa povredama koji su vrlo očigledni i drugi za koje nemamo sve informacije.

Govorimo o igračima koji su jako dobri i koji su bili važan dio onoga što smo radili tokom niza godina. Sa Rashfordom, osjećam da su drugi igrači u tom dijelu terena imali bolje sezone. To je tako jednostavno. Kod Hendersona, odlučujući faktor je povreda koju je zadobio u posljednjem kampu. Propustio je pet sedmica i od tada jednostavno nije mogao doći do intenziteta”, kazao je Southgate.

Engleska i BiH igraju 3. juna u Newcastleu, a 7. juna Englezi na Wembleyu dočekuju reprezentaciju Islanda.

Englezi su na Euru u grupi sa Srbijom, Danskom i Slovenijom.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16