HŠK Zrinjski Mostar i Slobodan Jakovljević (35) potpisali su produženje ugovora koji će iskusnog braniča vezati za Plemiće još jednu sezonu uz opciju produženja saradnje do 2026. godine, saopšteno je na zvaničnoj stranici vicešampiona BiH.

Jakovljević je nakon potpisa ugovora kazao da je za njega čast što brani boje Zrinjskog.

“Biti igrač Zrinjskog za mene je čast i zadovoljstvo od prvog dana i naravno da sam sretan zbog produženja, a vjerujem da je to zadovoljstvo obostrano. Toliko toga smo napravili zajedno, ali moj motiv i dalje je na visokoj razini.

Uopće ne sumnjam da je ispred nas još jedna uspješna sezona, a poželio bih samo da suigrače i mene posluži zdravlje kako bismo svi zajedno mogli pridonijeti novim uspjesima, izjavio je Jakovljević.

Slobodan je u Zrinjski je stigao prije osam godina, a službeni debi upisao je 12. jula 2016. godine u remiju protiv poljske Legije (1:1) u kvalifikacijama za Ligu Šampiona.

Prethodnu sezonu je zaključio sa 246 nastupa, samo jedanaest manje od dvojice rekordera na vrhu – Pere Stojkića i Nemanje Bilbije.

Čamber potpisao trogodišnji ugovor

Zrinjski je danas objavio i da je U19 reprezentativac BiH David Čamber (19) potpisao trogodišnji ugovor.

Krilni napadač je karijeru počeo u Zrinjskom, zatim je 2021. godine prešao u Veneziju, a protekle sezone je nastupao za juniorski tim Rijeke.

Foto: HŠK Zrinjski

U Zrinjski se vraćam pun motiva i želje za dokazivanjem. Ispred mene je prva seniorska sezona u karijeri i hvala Zrinjskom na ukazanom povjerenju. Svjestan sam velike konkurencije, jer Zrinjski je klub koji se svake sezone bori za najviše ciljeve, ali na meni je da maksimalno radim na svakom treningu i iskoristim svaku priliku koju dobijem, izjavio je Čamber.

David je za U19 BiH odigrao 11 utakmica i zabio dva gola.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16