Fudbaleri Veleža su u za javnost zatvorenom prijateljskom susretu poraženi od Hajduka sa 3:0.

Ono za nas najzanimljivije je da je Genaro Gattuso u tim sa posudbe iz slovečnakog Radomlja nakon odlične sezone u Hajduk vratio našeg reprezentativca Madžida Šošića (21).

Šošić je danas i asistirao – za vodstvo Hajduka.

Utakmica se igrala na pomoćnom terenu Hajduka, a zanimljivo da je meč bio zatvoren za javnost. Hajduk je nakon meča objavio kratki izvještaj.

“Nogometaši Hajduka u ponedjeljak pobijedili su s 3:0 ekipu mostarskog Veleža u trening utakmici koja je u ponedjeljak odigrana na pomoćnom terenu Poljuda. Utakmica je bila zatvorena za javnost, a obje ekipe nastupile su u trening opremi.

Trener Gennaro Gattuso koristio je u ovom susretu ukupno 22 igrača, odnosno dvije različite ekipe u svakom poluvremenu. Prvih 45 minuta završilo je bez pogodaka uz tri dobre prilike Bijelih te jednu šansu koju su kreirali gosti. 

Na početku drugog dijela Bruno Durdov doveo je Hajduk u vodstvo nakon asistencije Madžida Šošića koji ga je lijepo pogodio na drugoj stativi, a mladi krilni napadač je pravovremeno utrčao i pospremio loptu u mrežu. 

Marko Livaja povećao je rezultat na 2:0 u 74. minuti preciznim udarcem s bijele točke. Sudac Karlo Marić na jedanaesterac je pokazao nakon što je u prethodnoj akciji branič Veleža igrao rukom u svom šesnaestercu nakon ubačaja Moufija. 

Konačan rezultat stigao je već u sljedećem napadu, Noa Skoko oštro je ubacio pred vrata, a Livaja laganim dodirom iz blizine skrenuo loptu u mrežu”, stoji u objavi Hajduka.

Velež je prošle sedmice krenuo s pripremama, a nakon odlaska Deana Klafurića novi trener Veleža bit će navodno Mersad Selimbegović.

Rođeni sezonu otvaraju utakmicom prvog pretkola protiv Intera sa Andore. Prvi susret igra se na Grbavici 10. jula.

Selektor reprezentacije BiH Sergej Barbarez je zvao Šošića na posljednje okupljanje, te je krilni fudbaler i debitovao protiv Italije.

(Reprezentacija.ba)