Rukometaši BiH i Portugala večeras od 17,00 sati u tuzlanskom Mejdanu igraju revanš susret baraža za SP 2025.

Portugalci, koji su bili sedmi na EURO 2024, su u prvoj utakmici odigranoj u Guimaraesu očekivano pobijedili rezultatom 29:19.

Selekcija Portugala je u posljednjih pet zvaničnih utakmica ostvarila dvije pobjede, remi i dva poraza.

Rukometaši BiH su u zadnjih pet utakmica doživjeli svih pet poraza.

Gosti iz Portugala su veliki favoriti. Kladionica BetOle nudi kvotu 1.20 na pobjedu gostiju. Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

BiH ima osam poraza u nizu.

Selektor BiH Damir Doborac:

“Imamo šanse sigurno. U prvom meču smo na početku bili u grču do neke 8. ili 9. minute, te je sve bilo okej do neke 45. minute, ali smo u defanzivnoj traniziciji bili slabiji i to nas je koštalo boljeg rezultata. Apsolutno vjerujem u ove momke, u ovaj odabir igrača, u njihov kvalitet i u sve što posjeduju. I dat ćemo sve od sebe da pokažemo da možemo više.“

Selektor Portugala Paulo Perreira:

“Činjenica je da smo se dobro pripremili za prvi susret i ostvarili smo drugi najbolji rezultat od svih utakmica baraža. Jedini smo mi i Island slavili sa 10 ili više golova razlike. Imamo više informacija u odnosu na prvi meč i možemo se bolje pripremiti. Igrati u BiH je uvijek teško. Balkanske selekcije vole da igraju na svom terenu pred puno navijača i atmosferom koju prave.

Duel iz Tuzle direktno prenosi FACE TV.

Pobjednik dvomeča BiH – Portugal plasirat će se na SP 2025.

SP 2025 igra se u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj.

Kompletnu ponudu kladionice BetOle za nedjelju, 12. maj pogledajte ovdje.

(Reprezentacija.ba)