U Trening centru NS/FS BIH u Zenici, jučer se okupila U21 reprezentacija Bosne i Hercegovine i počela pripreme za nadolazeći susret sa selekcijom Slovenije.

Izabranici Igora Jankovića su juče odradili jedan trening, a danas dva.

Selektor očekuje da ekipa prikaže dobru igru u predstojećoj utakmici:

“Motivacija da pobijedimo proizlazi iz nošenja reprezentativnog dresa. Naš trijumf na Kipru označio je naš povratak u borbu za plasman na veliko takmičenje. Idemo naprijed korak po korak, svjesni rizika koji su pred nama. Iako se suočavamo sa izazovima u sastavu zbog povreda i odsustva nekih igrača koji su se pridružili drugim reprezentacijama, to nas ne obeshrabruje.

Naprotiv, daje nam dodatnu snagu i motivaciju da pružimo izvanredan nastup. Danas ćemo saznati detalje o stanju naših reprezentativaca nakon što dobijemo medicinske nalaze i obavimo dodatne preglede”, kazao je Janković i dodao:

“Temeljno smo analizirali našeg protivnika, sa kojim smo odigrali dvije utakmice u prethodnih godinu i po dana. Dobro poznajemo njihov stil igre, i teško da možemo jedni druge nečim iznenaditi. Važno je da ostanemo fokusirani tokom cijelog meča i da ispoštujemo strategije koje ćemo razraditi ove sedmice. Slovenija predstavlja izbalansiranu ekipu koja ima kvalitetnog selektora, koji je i moj prijatelj, te brojne igrače koji su aktivni u inostranim klubovima i imaju dobru minutažu.

Svi dijelovi njihovog tima pokazuju kvalitetu, što se odražava kroz rezultate na reprezentativnom nivou, ali isto tako su ranjivi kao i svaki drugi tim. Naš fokus je isključivo na nama samima, potrudit ćemo se da odigramo izuzetno kvalitetnu utakmicu, jer pozitivan rezultat vraća nas u igru za plasman na Evropsko prvenstvo.”

Utakmica je na programu 22. marta u 18:00 sati na stadionu Fazanerija u Murskoj Soboti.

BiH je u prva četiri kola poražena od Slovenije, Austrije i Francuske, te je pobijedila Kipar.

Zmajevi imaju tri boda, Austrija sedam, a Slovenija i Francuska po devet bodova.