Željo je večeras na Grbavici u najvećem bh. derbiju razbio Sarajevo sa 3:0.

Bio je to duel 21. kola PL BiH, a Želji su trijumf osigurali dvostruki strijelac Galić te Hiroš.

Nakon utakmice je uslijedila zanimljiva objava tima sa Grbavice i ‘provokacija’ za gradskog rivala.

“Kraj! REALan rezultat i zaslužena pobjeda”, stoji na zvaničnoj Facebook stranici Željezničara, a posebno su bila istaknuta slova REAL. Naravno, Plavi su aludirali na nedavnu izjavu sportskog direktora FK Sarajevo Senijada Ibričića koji je tim sa Koševa uporedio sa Real Madridom u smislu uvjeta u našem fudbalu.

Ibričić je objasnio svoju izjavu u razgovoru za Reprezentacija.ba, ali očigledno će proteći još Miljacke Sarajevom dok ga “popuste”.

– Drago mi je što ste me to pitali. Upravo zbog toga nekad i bježim od medija, često se riječi izvlače iz konteksta i onda sve to ide u nekom drugom smjeru. Kako Sarajevo može biti Real za ostale kada smo dvije godine zaredom četvrti na tabeli? Nema smisla. Mislio sam na uslove. Imamo predsjednika koji nam je sve osigurao, nijedan klub u Bosni i Hercegovini nema trening centar kakav je naš u Butmiru, da ne nabrajam dalje. E, na taj način da smo kao Real Madrid, ali, eto, drugačije se protumačilo. Isto tako i to što smo umjesto u Međugorju završili na pripremama u Čitluku. Da, trebali smo tamo misleći da ćemo biti sami, do tada niko nije bio rezervisao, ali onda su nam u posljednji čas javili da će i Zrinjski biti tu. Zna se da su nam konkurenti za vrh, ali bez obzira na to, mi smo željeli isključivo da budemo sami i da se nikome ne prilagođavamo. To je jedini razlog zašto je došlo do promjene plana. – rekao je Ibričić za Reprezentacija.ba u januaru.

Inače, Željezničar je trenutno osmi u PL BiH sa 23 osvojena boda. Izabranici Brune Akrapovića u narednom kolu gostuju posljednjeplasiranoj Zvijezdi.

Bit će to prilika da Željo osvoji prve bodove u gostima u sezoni, s obzirom da Plavi kao gosti imaju skor 0-0-10.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16