Nekadašnji reprezentativac BiH, a danas trener Čelika Dario Damjanović (42) otvorio je dušu na društvenim mrežama.

Damjanović je posvetio objavu Emiru Spahiću sa kojim se nedavno družio u Dubrovniku.

“Dugo se vidjeli nismo, slike pred očima se stvaraju, anegdote samo pljušte, a zaboravilo se nije ništa nego se samo potisnulo negdje u pozadinu… Bilo je tu svega. Tuge, sreće, nesreće! Otisnuli se na različite strane, kako zbog sebe samih tako i zbog “ambijenta” u kojem živimo. Teme su nam možda malo škakljive ali emocije su uvijek iste.” napisao je Damjanović uz simbole lopte, srca i zastave Bosne i Hercegovine.

“Ne razamišljam o posljedicama, a jedan od rijetkih kolega iz “svlačione” koji stoji iza onog što kaže! Volim brata!” posvetio je Damjanović riječi Spahiću.

Damjanović i Spahić zajedno su odigrali osam utakmica za reprezentaciju BiH, najviše od 2008 i 2009. godine.

Sigurno posebno pamte pobjedu protiv Estonije 7:0, ili remi u gostima protiv Španije 1:1 iz 2005. godine kada su zubi Zmajeva slomljeni tek u 97. minuti.

Damjanović je u bogatoj karijeri koja ga je vodila i do života u Vladivostoku, posljednji put za reprezentaciju BiH igrao 2009. godine protiv Irana na Koševu kada smo sa Ćirom Blaževićem izgubili 2:3. Ukupno je odigrao 17 mečeva i postigao dva gola. Zanimljivo oba gola postigao je protiv Makedonije na prijateljskom remiju 2:2 u Zenici godinu prije povlačenja. Posljednji put ga je na spisak pozvao Safet Sušić na svom debiju 2010. godine protiv Gane.

Spahić je igrao 94 utakmice za BiH i zabio šest golova. Posljednju zvaničnu utakmicu igrao je 2016. godine protiv Grčke u mandatu Mehmeda Baždarevića.

Čelik ne stoji najbolje u novoj sezoni Prve lige Federacije BiH.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16