Fudbaleri Sturma i Rapida će danas od 17,00 sati u Klagenfrutu igrati finale Kupa Austrije.

Ekipa Sturma je u 1/32 finala deklasirala SAK Klagenfurt sa 7:2, zatim je u 1/16 finala pobijedila Leobendorf sa 3:0, a u osmini finala je bila bolja od Grazera sa 3:2.

U četvrtfinalu tim iz Graza je savladao bečku Austriju rezultatom 2:0, da bi u polufinalu u sjajnom susretu pobijedio Salzburg sa 4:3 i prošao u finale.

Sturm je favorit u finalu. Kladionica MaxBet daje kvotu 1.73 na pobjedu Sturma. Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

(Tekst sadrži promovisani sadržaj. Kladite se odgovorno! Klađenje je zabranjeno za osobe mlađe od 18 godina)

Rapid je imao mnogo lakši put do finala. Ekipa iz Beča je u 1/32 finala razbila Donaufeld sa 7:0, u 1/16 finala je pobijedila Union Gurten rezultatom 5:2, da bi u osmini finala slavila protiv Amstettena sa 5:1.

Rapid je u četvrtfinalu pobijedio St. Polten sa 3:1, a u polufinalu je bio bolji od Leobena rezultatom 3:0.

Tokom vikenda oba tima su igrala utakmice u okviru doigravanja za šampiona Austrije. Sturm, koji je lider na tabeli, je odigrao 2:2 protiv Salzburga, a Rapid je deklasiran od LASK-a sa 0:5.

Jusuf Gazibegović (24) će prema najavama austrijskih medija igrati od prve minute za Sturm. Gazibegović je ove sezone nastupio na 43 meča, postigao dva gola te sedam puta asistirao.

Bh. reprezentativac je u dosadašnjoj karijeri ima jedan trofej i to iz prošle sezone kada je upravo sa Sturmom osvojio Kup Austrije.

Fudbaleri Sturma su u posljednjih pet mečeva ostvarili četiri pobjede i jedan remi. Rapid u posljednjih pet utakmica ima dva remija i tri poraza.

Sturm šest utakmica u nizu nije izgubio.

Golovi (Kup Austrije)

Sturm – 19:7 (daju 3,8 po utakmici; primaju 1,4 po utakmici)

Rapid – 25:4 (daju 5 po utakmici; primaju 0,8 po utakmici)

Kartoni (Kup Austrije):

Sturm – 1 žuti karton po utakmici; bez crvenih kartona

Rapid – 0,8 žutih kartona po utakmici; bez crvenih kartona.

Dnevnu ponudu kladionice MaxBet pogledajte ovdje.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16