Fudbaleri Atalante i Bayer Leverkusena će 22. juna od 21,00 sati u irskom Dablinu igrati finale Europa Lige.

Atalanta je u dvomeču polufinala eliminisala francuski Marseille (1:1, 3:0), dok je Bayer bio bolji od talijanske Rome (2:0, 2:2).

Bayer, koji je dominirao ove sezone i prvi put u historiji osvojio Bundesligu, je favorit uoči finala. Kladionica MD Shop daje kvotu 1.80 da će tim iz Leverkusena u regularnih 90 minuta igre ostvariti trijumf.

Atalanta nikada nije osvojila neki europski trofej, dok je Bayer osvojio tadašnji Kup UEFA u sezoni 1987. / 1988.

Pobjednik Europa Lige ima zagarantovan plasman u grupnu fazu Lige Šampiona za narednu sezonu, ali su Bayer i Atalanta kroz nacionalne šampionate već osigurali nastup u najjačem klupskom takmičenju u Europi.

Kladionica MD Shop u ponudi ima i moguće strijelce u velikom finalu. Najveće šanse da zabije gol na meču ima napadač Bayera Victor Boniface, a kvota da će Nigerijac pogoditi mrežu Atalante iznosi 2.71.

Napadač Atalante Gianluca Scamacca je ove sezone postigao 11 pogodaka za tim iz Bergama, a kvota u kladionici MD Shop da će talijanski reprezentativac zabiti u finalnom meču Europa Lige je 4.06.

Sead Kolašinac je zbog povrede propustio nekoliko zadnjih mečeva za Atalantu, ali bi trebao biti spreman za finale.

Kvota da će Kolašinac postići gol protiv Bayera iznosi 30.00.

Kladionica MD Shop u ponudi nudi i specijal da će u finalu biti autogol, ali i broj šuteva obje ekipe u regularnih 90 minuta igre te broj ofsajda.

Utakmicu Atalanta – Bayer sudit će Istvac Kovacs iz Rumunije.

Kompletnu ponudu kladionice MD Shop za finalni susret Europa Lige pogledajte ovdje.

(Sponzorisani tekst, 18+)