Služba za odnose za javnošću Širokog Brijega jučer je imala prostora za kreativnost.

Širokobriježani su nakon sjajne pobjede nad favorizovanim Sarajevom na Koševu 1:3 podsjetili na raniju izjavu Senijada Ibričića.

“Sarajevo je trenutno Real Madrid za sve naše klubove” objavili su uz fotografije slavlja njihovih igrača na Koševu.

Praktično su ismijali Ibričićevu pretencioznu izjavu, koju je istina Ibričić ranije demantovao za Reprezentacija.ba.

Drago mi je što ste me to pitali. Upravo zbog toga nekad i bježim od medija, često se riječi izvlače iz konteksta i onda sve to ide u nekom drugom smjeru. Kako Sarajevo može biti Real za ostale kada smo dvije godine zaredom četvrti na tabeli? Nema smisla. Mislio sam na uslove. Imamo predsjednika koji nam je sve osigurao, nijedan klub u Bosni i Hercegovini nema trening centar kakav je naš u Butmiru, da ne nabrajam dalje. E, na taj način da smo kao Real Madrid, ali, eto, drugačije se protumačilo. Isto tako i to što smo umjesto u Međugorju završili na pripremama u Čitluku. Da, trebali smo tamo misleći da ćemo biti sami, do tada niko nije bio rezervisao, ali onda su nam u posljednji čas javili da će i Zrinjski biti tu. Zna se da su nam konkurenti za vrh, ali bez obzira na to, mi smo željeli isključivo da budemo sami i da se nikome ne prilagođavamo. To je jedini razlog zašto je došlo do promjene plana.” rekao je Ibričić u januaru za naš portal.

Prva pobjeda nakon deset godina

Fudbaleri Sarajeva su danas s na Koševu u derbi meču 19. kola PL BiH doživjeli težak poraz od Širokog Brijega rezultatom 1:3.

Široki je nakon više od 10 godina ostvario trijumfa na najvećem bh. stadionu, a sva četiri gola su postignuta u drugom poluvremenu.

Igrala se 46. minuta kada je Lukić zabio fantastičan gol za prednost Širokog.

Sedam minuta kasnije Kuprešak postiže novi gol za goste, a sve dileme oko pobjednika riješio je Mišić golom u 77. minuti.

Mustafić je u 87. minuti spektakularno zatresao mrežu golmana Širokog i postavio konačnih 1:3.

Sarajevo ide Zvijezdi, Široki dočekuje Željezničar

Ekipa Sarajeva je četvrta na tabeli sa 33 osvojena boda.

Široki je nakon ovog trijumfa na šestom mjestu sa 25 bodova.

Sarajevo u narednom kolu gostuje Zvijezdu, a Široki će igrati protiv Željezničara.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16