Selektor BiH Savo Milošević (50) i direktor A selekcije BiH Zvjezdan Misimović (41) su u petak uživo u Salzburgu gledali utakmicu austrijske Bundeslige između Salzburga i Šturma (1:1).

Milošević i Misimović su u Salzburg stigli kako bi gledali naša dva reprezentativca – Amara Dedića (21) i Jusufa Gazibegovića (23).

Nažalost, dočekalo ih je neugodno iznenađenje jer Amar Dedić nije igrao za Salzburg zbog lakše povrede, Jusuf Gazibegović je nastupio od prve minute za Šturm.

Inače, selektor i direktor reprezentacije će u narednom periodu obići još nekoliko bh. fudbalera kako bi se uvjerili u njihovo fizičko stanje i formu uoči baraža za EURO i meč sa Ukrajinom.

Polufinale baraža za EURO između BiH i Ukrajine igra se 21. marta ove godine u Zenici.

Pobjednik iz tog duela će u finalu na svom terenu igrati protiv Izraela ili Islanda.

Zmajevi će u slučaju plasmana na EURO za protivnike imati Belgiju, Rumuniju i Slovačku.

“Nešto gledam preko TV-a, a i telefonski sam u kontaktu s igračima. Cilj mi je posjetiti njih što više i da, dok ne dođu na okupljanje, svima bude jasno kako ćemo igrati i na koji način. Tri-četiri dana pred utakmicu nema se šta spektakularno uigravati.

Kako će to izgledati? Detalje ne mogu otkrivati, ali neka srednja zona će biti zastupljena. Ako se spustimo u nisku, teško možemo stići u napadu i obrnuto…” rekao je Milošević prije desetak dana za Reprezentacija.ba portal.

Podsjetimo, Milošević i Misimović su 8. februara boravili u Parizu gdje je bio žrijeb grupa za Ligu Nacija.

Zmajevi će u A3 Ligi igrati zajedno sa Nizozemskom, Mađarskom i Njemačkom.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16