Sjednica Vanredne Skupštine Fudbalskog kluba Sloboda zakazana je za danas (5. februar) sa početkom u 17,00 sati u Bosanskom kulturnom centru Tuzla.

Iz Slobode su saopštili da predstavnici medija mogu prisustvovati sjednici prvih 10 minuta.

Nakon toga će prisustvo biti dozvoljeno samo članovima Skupštine tuzlanskog kluba.

Sloboda je od 11 decembra prošle godine bez Upravnog odbora.

Tada je klupskoj Skupštini usvojena neopoziva ostavka predsjednika Senada Mujkanovića, a samim tim federalni prvoligaš je ostao i bez Upravnog odbora.

Skupština FK Sloboda je 15. decembra 2023. godine raspisala javni poziv za imenovanje novog predsjednika i članova Upravnog odbora.

Razgovori sa bivšim igračem Dinama i Arsenala

Inače, klub iz Tuzle je 26. januara objavio saopštenje za javnost u kojem je navedeno da su predstavnici FK Sloboda obavili razgovore sa bivšim igračem Dinama i Arsenala Eduardom da Silvom.

“Izuzetno sam počastvovan radnim sastankom sa predstavnicima FK Sloboda. Dobio sam više nego dovoljno informacija o klubu i gradu Tuzla. Detaljno su mi prezentovani klupski planovi i vizija.

Zahvalan sam ljudima iz kluba jer su došli u službenu posjetu. Imao sam dosta neformalnih poziva u mnoge klubove, ali ovo je prva službena posjeta nekog kluba. Inicijalno smo dogovorili smjernice za naredni period, stavljam se na raspolaganje Slobodi.

Zbog privatnih obaveza moram da se vratim u Brazil ali moji saradnici nastavljaju komunikaciju sa predstavnicima Slobode. U sto kraćem periodu planiram posjetiti Slobodu i Tuzlu i formalizirati svoju ulogu u klubu”, kazao je Brazilac za zvaničnu stranicu Slobode.

Podsjetimo, Sloboda se nakon prvog dijela sezone u Prvoj ligi FBiH nalazi na prvom mjestu sa 36 bodova te ima tri boda više od druge Stupčanice.

Tuzlaci će igrati i osminu finala Kupa BiH i to protiv Sarajeva.

Utakmica Sloboda – Sarajevo igra se 11. februara od 13,00 sati na Tušnju.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16