Mediji u Alžiru, ali i u Francuskoj danas pišu kako je bh. stručnjak, Mehmed Baždarević (63) kandidat za klupu reprezentacije Alžira.

Mehmed Baždarević je jedan od kandidata za poziciju selektora reprezentacije Alžira nakon što je nakon lošeg nastupa na Afričkom kupu nacija otkaz dobio Djamel Belmadi.

Fudbalski savez Alžira kontaktirao je nekoliko stručnjaka, među njima i Baždarevića koji je i sam potvrdio da je imao razgovore sa Alžircima.

Mehmed Baždarević je posljednji trenerski posao imao u francuskom Guingampu od augusta 2020. do februara 2021. godine.

Reprezentaciju BiH vodio je od decembra 2014. do oktobra 2017. godine.

Još je u karijeri vodio Istres, Sahel, Al-Wakrah, Grenoble, Sochaux i Paris FC.

Baždarević je nedavno odbio ponudu Željezničar zbog “administrativnih problema”.

”Ne mogu biti trener Željezničara zbog administrativnih problema. Jučer su me zvali čelnici kluba i to sam im rekao. Kada bih danas krenuo sa rješavanjem istog, trebalo bi mi mjesec dana da sve završim”, rekao je Baždarević u izjavi za Sport Centar.

Navijači Želje mu i nisu baš povjerovali u taj razlog.

Vahid Halilhodžić odbio Alžir

I Vahid Halilhodžić je bio kandidat za klupu Alžira.

Alžirski medij “El Watan” piše kako od dolaska Vahe ipak neće biti ništa. Alžirci su dobili odgovor sličan kao i Bosna i Hercegovina.

“Sa neizmjernim zadovoljstvom i velikom radošću ću se vratiti u Alžir, ali ne kao trener “, rekao je Vaha, a piše alžirski “El Watan”.

Vahid Halilhodžić je Alžir vodio od 2011. do 2014. godine. Plasirao se na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, a potom je prošao i grupnu fazu, te je zaustavljen u 1/8 finala od Njemačke.

Vaha je posljednji angažman imao na klupi Maroka.

(Reprezentacija.ba)