U ekskluzivnom razgovoru za Reprezentacija.ba selektor Savo Milošević najavio je angažman na obilasku reprezentativaca Bosne i Hercegovine. Sve prije utakmice protiv Ukrajine krajem marta u baražu za EURO 2024.

Selektor je između ostalog otkrio da za koji dan putuje u Njemačku.

– Da, baš sada 9. februara idem za Minhen i u tom periodu ću pogledati nekoliko utakmica – rekao nam je Savo Milošević.

U Njemačkoj tog dana igra Dennis Hadžikadunić, ali na sjeveru države gdje HSV dočekuje Hannover. Bliža opcija je da će se Milošević sa Zvjezdanom Misimovićem koji živi u Minhenu spustiti sat vožnje do Salzburga. Navečer u Salzburgu derbi Austrije igraju Salzburg – Sturm Graz, odnosno Amar Dedić protiv Jusufa Gazibegovića.

Da li je Bičakčić na radaru Miloševića?

Dan poslije, sat vožnje sjeverno od Minhena Demirović će dočekati sa Augsburgom Leipzig. Nešto ranije, od 13:00 sati Vasilj će braniti za St. Pauli protiv Magdeburga, a Bičakčić dočekati sa Braunschhweigom Karlrsruhe u kojem je trener Zlatan Bajramović. Obje utakmice se igraju u obližnjim mjestima, ali bliže Hamburgu nego Minhenu.

U nedjelju 11. februara u blizini Nurnberga Furth će ugostiti Herthu naših Prevljaka i Tabakovića. Ako selektor okrene na drugu stranu istog dana bi mogao gledati Barišića na Basel – Lugano. Dalje prema Francuskoj Yverdon Sport FC dočekuje Stevanovićev Servette.

“Nešto gledam preko TV-a, a i telefonski sam u kontaktu s igračima. Cilj mi je posjetiti njih što više i da, dok ne dođu na okupljanje, svima bude jasno kako ćemo igrati i na koji način. Tri-četiri dana pred utakmicu nema se šta spektakularno uigravati. Kako će to izgledati? Detalje ne mogu otkrivati, ali neka srednja zona će biti zastupljena. Ako se spustimo u nisku, teško možemo stići u napadu i obrnuto…” rekao je Milošević.

Kako smo shvatili selektora, prioritet su igrači koji su već na spisku.

Cijeli intervju možete pročitati na linku ispod.

BiH polufinale baraža igra protiv Ukrajine u Zenici 21. marta.

Ako pobijedimo, čeka nas finale protiv Islanda ili Izraela.

Na EURO 2024 u grupi nas čekaju Belgija, Rumunija i Slovačka. Utakmice bi igrali u Minhenu, Hamburgu i Stuttgartu.

Prvenstvo će 14. juna otvoriti domaćin Njemačka i Škotska.

(Reprezentacija.ba)