Nekadašnji bh. reprezentativac Elvir Bolić (52) pokrenuo je novi biznis u Sarajevu.

Bolić je u glavnom gradu BiH otvorio salon ekskluzivnog talijanskog namještaja “Divani Letti”.

Bolić je večeras u Sarajevo Toweru gdje se nalazi novootvoreni salon okupio probrane goste kako bi i zvanično pokrenuo novi posao.

Nekadašnji reprezentativac BiH je od ranije poznat kao vlasnik jednog od boljih sarajevskih restorana “Paper Moon” u naselju Grbavica.

Poznato je i da se ranije bavio i investiranjem u izgradnju nekretnina.

Bolić je u igračkoj karijeri nastupao za zenički Čelik, Crvenu Zvezdu, Galatasaray, Fenerbahce, Gaziantep, Raylo Vallecano, Genclerbirligi, Istanbulspor, Malatayaspor te Rijeku.

Zabio je mnogo golova za spomenute klubove, a svakako da je najupečatljiviji onaj u dresu Fenera iz susreta Lige Šampiona 1996. godine kada je sjajno pogodio na Old Trafordu za pobjedu protiv Manchester Uniteda.

Tada je prekinut niz nepobjedivosti Uniteda od 50 godina na domaćem terenu u europskim takmičenjima.

Za reprezentaciju BiH je odigrao 51 susret i postigao 22 gola. Debitovao je 1996. godine protiv Grčke, dok je zadnji put nastupio 2006. godine u duelu sa Mađarskom.

Bolić je od januara do maja 2008. godine bio pomoćnik tadašnjem selektoru BiH Mehi Kodri.

Prije nekoliko mjeseci je za Reprezentacija.ba portal prokomentarisao česte smjene selektora u našoj selekciji.

“Ne može uvijek ‘šaltati’ selektore. Ima tu i drugih stvari. Odgovornost moraju preuzeti isto tako igrači i ljudi koji vode Savez. Smijenili smo Peteva, pa Hadžibegića i sad bi i Kodru, a rezultat isti.

Da smo igrali protiv jačih reprezentacija iz prve ili druge jakosne skupine poput Portugala, Njemačke, Francuske, Italije…, čovjek bi rekao – dobro, ljudi, nemamo taj kvalitet. Ali, da se ne možemo nositi s Lihtenštajnom i Islandom koji ima 300-400 hiljada stanovnika…

(Reprezentacija.ba)