Povremeni bh. reprezentativac Izet Hajrović (32) je posljednju zvaničnu utakmicu odigrao 13. marta 2022. godine u dresu Arisa, a od jula ove godine je bez kluba.

Izet je na svom Instagramu objavio fotografiju na kojoj se jasno vidi da je daleko od idealne forme.

Hajrović je u redove Arisa stigao u ljeto 2021. godine kao veliko pojačanje, ali je od tada odigrao samo 11 utakmica za grčki klub.

Foto: Screenshot

Nekadašnji sportski direktor Arisa Robert Palikuća je nedavno za Reprezentacija.ba portal govorio o problemima Hajrovića u Grčkoj.

“Hajroviću je još mjesecima prije mog dolaska rečeno da se ne mora presvlačiti više i da neće ni minute odigrati za Aris. Da, to je istina, ali znate šta je mene oduševilo? Njegov profesionalizam! Svaki dan je prvi dolazio na trening, radio je pored toga redovito u teretani, imao je dobre odnose i sa igračima koji su ga također poštovali.

Nikada na to sve nije ni “a” rekao. Mnogi bi igrali psihički potonuli, počeli bi se žaliti kako su povrijeđeni i tako izbjegavali treninge, ali ne – taj dečko nije propustio nijedan. Nisam doživio još da neko u takvoj situaciji pokaže tu dozu profesionalizma. Kapa dolje”, kazao nam je Palikuća i otkrio zbog čega je Izet bio suspendovan:

“E, vidite, posebna je to priča u Arisu. Čim jedan agent od igrača uključi advokata jer mu klijent nije plaćen, gazda kluba jednostavno poludi, nazove trenera i kaže – ovaj više neće igrati. Većina klubova na našim prostorima ne plaća redovito, to je svima jasno, međutim ovdje govorim o ozbiljnim periodima, o mjesecima bez primanja. Dakle, nisu uopšte Hajrovićeve igračke kvalitete bile u pitanju. Ne sumnjam da i danas ima upita i razgovora. Ko zna, možda ponude koje dolaze nisu mu po mjeri, možda se ne usuđuje upustiti u još jednu ludu avanturu kakva je bila posljednja.

Inače, Izet je u dosadašnjoj karijeri nosio dresove Grasshoppersa, Werdera, Galatasaraya, Eibara te zagrebačkog Dinama.

Za Zmajeve je odigrao 27 utakmica, zabio šest golova, a navijači naše reprezentacije pamte njegovu golčinu protiv Slovačke u okviru kvalifikacija za SP 2024.

Hajrović je posljednji put za BiH igrao u novembru 2019. godine protiv Lihtenštajna.

(Reprezentacija.ba)