Selektor Savo Milošević potvrdio je za Reprezentacija.ba kako će Anel Ahmehodžić (24) biti na raspolaganju BiH u baražu za EURO 2024 u martu naredne godine.

Ahmedhodžić je i sam to “aminovao” na Instagram profilu Reprezentacija.ba portala.

Na objavu u kojoj smo objavili pomenutu izjavu selektora, Ahemdhodžić je ostavio “lajk”. Nije to promaklo našim navijačima, koji su odgovorili odličnim komentarima.

– Mogu slobodno reći da je ta priča oko njega završena. On je i sada imao želju da dođe, da nas posjeti, pozdravi… Samo da bude zdrav u martu. Posjetit ću i druge igrače, sve one na koje ću računati u baražu, kako bi im ranije predstavio detaljan plan i model igre. – rekao je Milošević za Reprezentacija.ba.

Ahmedhodžić se nakon toga i vratio na teren u Premiershipu. Bh. reprezentativac je zbog povrede propustio četiri susreta engleskog šampionata, a za vikend je igrao od 46. minute u porazu Sheffielda od Bournemoutha sa 1:3.

Njegovom Sheffieldu ne ide dobro na putu da opstanu u Premiershipu, ali je sigurno kako će utakmice Premiershipa dodatno ojačati našeg reprezentativca.

BiH igra baraž za EURO 2024 protiv Ukrajine 21. marta na našem terenu. Ako pobijedimo čeka nas još jedan duel – opet na našem terenu – dočekujemo Island ili Izrael.

Sheffield je u zoni ispadanja Premiershipa.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16