U ovim kvalifikacijama Savez je smijenio dva selektora zbog manje loših rezultata nego što ih ima Savo Milošević, shodno tome i novog selektora očekuje odbijanje izvještaja i otkaz.

Član Izvršnog odbora FS BiH Fuad Čolpa prokomentarisao je status Save Miloševića, tvrdi da je siguran na svojoj pozicij.

“Sa selektorom Miloševićem je dogovoren posao u trenutku kad su kvalifikacije već bile izgubljene, došao je na izgubljeno, preostale utakmice poslužile su kao priprema za baraž u martu. Samim tim, nije bilo niti ima razloga da se bilo šta mijenja i remeti poslije završetka kvalifikacija. Milošević će ostati selektor, dogovor je da uigra i pripremi ekipu za mart. Nadam se da ćemo tada biti u najboljem mogućem sastavu“ rekao je Čolpa za Raport.ba.

“Loše smo ušli u kvalifikacije, a kad krene loše neminovno je da se prave u brzini greške. Tako bih tumačio i selektorske promjene, uz limitirajući faktor novca. Ono što možemo da ponudimo potencijalnom selektoru je daleko manje od onog što bi vrhunski treneri prihvatili.”

Cijelu izjavu pročitajte ovdje.

(Reprezentacija.ba)