Srehiy Rebrov (49) selektor Ukrajine komentarisao je baraž za EURO 2024 u kojem će njegova reprezentacija igrati protiv Bosne i Hercegovine.

Pokazao je poštovanje prema selekciji BiH, bez obzira na loše rezultate u kvalifikacijama.

“Već sam rekao da nije važno koga ćemo izvući. Pripremamo se za svakog protivnika, tako i za Bosnu i Hercegovinu. Prerano je da se bilo šta kaže 3-4 mjeseca prije utakmice. Važno je u kakvoj će formi biti igrači u vrijeme baraža.” rekao je Rebrov.

“Poznati su mi igrači Bosne i Hercegovine, imaju dobru selekciju iako nisu igrali dobro tokom kvalifikacija. Pratićemo i njihove i svoje igrače tokom ova tri mjeseca”

“Moramo samo misliti na utakmicu protiv Bosne i Hercegovine, u ovom trenutku nebitno je ko bi nas čekao u finalu. Svakako to što bi igrali pred svojim navijačima je vrijedno!” smatra ukrajinski selektor.

Sergiy Rebrov je iskusan trener sa više od 15 godina iskustva. U Dynamo Kyievu je radio sedam godina, četiri godine kao pomoćnik i tri godine kao glavni trener. Kasnije je vodio Al Ahli godinu dana, a poslije toga Fenrecvaroš tri godine. Vraća se u zaljev gdje od 2021. do 2023. vodi Al Ain u UAE.

I Ukrajinci su promijenili više selektora u posljednjem periodu. Sergiy Rebrov je stigao u junu 2023. godine. Prije Rebrova, jednu utakmicu ih je kao prelazno rješenje vodio Ruslan Rotan. Prije njega ekipu je dvije godine vodio Oleksandr petrakov. Ranije je čak pet godina na klupi Ukrajine bio Andriy Shevchenko.

BiH – Ukrajina igraju 21. marta na našem terenu.

(Reprezentacija.ba)