Internacionalni trener i selektor u penziji Senad Kreso za Reprezentacija.ba portal komentariše aktuelne teme u bh. fudbalu.

Ovaj put osvrnuo se na mišljenje predsjednika FS BiH Vice Zeljkovića o kvalitetu, želji, volji, energiji naših igrača koje smo pročitali na stranici Saveza nakon poraza 4:1 protiv Luksemburga, a koje je objavio nakon razgovora sa selektorom Miloševićem i direktorom Misimovićem.

“”Ono što je jedino sinoć bilo dobro je da smo dobili dva igrača za budućnost. Ipak, vidjeli smo i da je mnogo igrača višak za reprezentaciju, da nemaju ni želju, ni volju, ni energiju, a neki koji su možda to i imali, nemaju potrebni kvalitet.” poručio nam je Vico Zeljković nakon blamaže u Luksemburgu.

Nije rekao imena ta dva igrača ali je naglasio ‘Da je mnogo igrača višak za reprezentaciju, da nemaju želju, ni volju, ni energiju ni kvalitet’.

Šta bi to sve moglo značiti? Šta znači “mnogo” igrača višak?

Roster od 28 (22 za meč) sa mnogo loših igrača – to “mnogo” je valjda je otprilike 10 igrača. Jer pet od 28 igrača sigurno ne može biti “mnogo”.

Pa ko ih pozva?

Nemaju ni želju?

Zar je moguće da se neko odazove na poziv u reprezentaciju, a da nema ni želju ni volju. Teško je u to povjerovati.

Tačno je da tokom okupljanja ima nezadovoljnih igrača koji nisu u timu, nisu ni na klupi, nisu ušli da igraju, ali da igrači koji istrče na teren da igraju utakmicu bez volje i želje? To je teško povjerovati.

Ni energiju?

Ako se misli na slabu fizičku pripremljenost, to je moguće, ali valjda naš stručni štab je zadužen da sakupi informacije o igračima prije okupljanja. Da li igrač koji treba da dobije poziv igra, koliko igra i kako igra u svome timu.

Ni kvalitet?

Ako neko ne posjeduje kvalitet reprezentativnog nivoa – opet pitanje ko ga onda poziva i zašto ga poziva? Da li ga poziva selektor ili predsjednik saveza ili sportski direktor ili savjetnik predsjednika saveza?

A ovo je Savo Milošević rekao kada je izabran za selektora.

‘Iskreno vjerujem da ova ekipa može da konkuriše za Euro. Vjerujem da ova ekipa može mnogo. Dovoljno kvaliteta imamo da se do marta pripremimo na najbolji mogući način.’

A ono sad, ni kvalitete, ni volje, ni želje, ni energije…” piše Senad Kreso.

(Reprezentacija.ba)