Radnički Kragujevac, koji sa klupe predvodi naš Feđa Dudić (41), ostvario je petu vezanu pobjedu u Superligi Srbije.

Momčad Radničkog je poslije velikog preokreta slavila protiv Mladosti iz Lučana sa 3:2, a Dudić je bio prezadovoljan nakon utakmice.

Po ko zna koji put ova ekipa pokazuje karakter. Sad sam rekao to momcima u svlačionici. Tek kad se sve ovo završi postaćemo svjesni šta u stvari radimo i kakve rezultate ostvarujemo. Svaka četiri dana igramo i ne možemo ni da se osvrnemo”, rekao je Dudić i dodao:

Ovo je nama danas bila deseta utakmica u 33 dana. Eto, nemam šta dalje da kažem. Svaka 3,3 dana mi igramo utakmicu. Ovoga se ne bi postidio ni Liverpool ni Manchester City u Engleskoj, a ne mi.”

Izabranici Feđe Dudića će konačno imati i malo odmora.

Dat ćemo momcima vikend slobodan, zaslužili su. Ovo je bila jedna velika nagrada za navijače i za naš grad. Čestitamo i nadolazeći Vaskrs vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti. Zahvaljujem se i ovoj publici što se opet okupila. Isplati se gledati ovaj Radnički. Nije dosadno.”

Inače, Radnički je gubio od Mladosti sa 0:2, ali je do preokreta i pobjede stigao zahvaljujući dvostrukom strijelcu Vidosavljeviću te našem Besimu Šerbečiću (26) koji je zabio pobjedonosni gol.

Tim iz Kragujevca je četvrti na tabeli sa 59 bodova i blizu je plasmana u Europu.

(Reprezentacija.ba)