Sergej Barbarez (52) jučer je potvrdio novi stručni štab. Za video analizu bit će zadužen Finac Rasmus Jansson (27) i Jasmin Kolašinac (35).

“Ostalo je još mjesto za kondicionog trenera. Kompletirali smo stručni štab i bit će nas 11. Tu je direktor, tu sam ja, zatim pomoćnici Mirko Hrgović i Zlatan Bajramović. Treći pomoćni trener plus šef skaut će biti Ninoslav Milenković, a on će biti na digitalnoj vezi za sve što bude potrebno. Drugi skaut Saša Papac, a skaut golmana će biti Siniša Mrkobrada. To smo uveli jer mislimo da je to važan segment.

Trener golmana će biti Kenan Hasagić. Imamo dva analitičara. Jedan analitičar će biti iz Finske, zove se Rasmus Jansson, a drugi će biti Jasmin Kolašinac. On nas je oduševio pričom”, kazao je Barbarez.

Rasmus Jansson je trenutno pomoćni trener u poljskom drugoligašu Motor Lublinu. Ranije je radio kao samostalni trener u SAPA Helsinki, EsPa i KS Hercules, dok je pomoćnik bio u Novigradu, juniorima Miedza i Pafosu gdje je bio i video analitičar.

Jasmin Kolašinac je posljednji angažman imao u Željezničaru od aprila 2023. do aprila 2024. godine. Radio je kao pomoćnik Nerminu Bašiću, Al-Tuwaijriju i Bruni Akrapoviću, a bio je zadužen i za video analize.

Video analize je radio i u Sarajevu kod trenera Vasoskog i Uščuplića, te je bio pomoćnik pomenutom Bašiću u Metallegheu. Već je radio neke projekte video analiza za FS BiH.

Ostaje otvoreno mjesto kondicionog trenera, gdje se kao glavni kandidat spominje naš vodeći stručnjak i dosadašnji kondicioni trener Zmajeva Almir Seferović.

Novi stručni štab će se okupiti 26. maja, a tri dana poslije zakazano je okupljanje reprezentativaca.

Utakmica sa Engleskom igra se 3. juna, a šest dana poslije sa Italijom.

(Reprezentacija.ba)