Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edin Džeko (37), propustio je novembarske utakmice Zmajeva, a nakon dogovora se selektorom Savom Miloševićem.

Edin Džeko je zamolio selektora da ga poštedi susreta sa Luksemburgom i Slovačkom što je na kraju selektoru u neku ruku dobro i došlo da na djelu vidi neke druge napadače u većoj minutaži.

Popularni Dijamant se na ovo vjerovatno odlučio da bi dobio malo odmora od izuzetno napornog perioda u posljednjih godinu dana.

Džeko skoro da nije imao ljetnu pauzu. Sa Interom je igrao finale Lige Šampiona 10. juna, a već 17. juna je igrao za reprezentaciju protiv Portugala. Tri dana poslije je igrao i sa Luksemburgom, te je tako 20. juna tek završio prošlu sezonu. Pripreme sa Fenerbahceom je počeo početkom jula, a prvi meč je odigrao 12. jula protiv Zvezde.

U 2023. godini Edin Džeko je odigrao ukupno 54 utakmice u dresovima Intera, Fenerbahcea i reprezentacije BiH. Postigao je 18 golova. Dakle, u 2023. godini je u prosjeku igrao svako 5.8 dana.

Selektor Milošević je sinoć potvrdio da je Džeko siguran na spisku za mart i baraž utakmice i nadamo se da će odmoran i spreman dočekati borbu za EURO.

Džekin Fenerbahce narednu utakmicu igra u nedjelju protiv Karagumruka.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16