Velež je u velikom gradskom derbiju razbio Zrinjski sa 3:0, a nakon meča oba trenera su dali svoj komentar.

Dean Klafurić:

“Prije svega bih čestitao igračima na predstavi i igri. Ne samo na zalaganju, već i na taktičkim vrijednostima i borbenošću. Pobjedu posvećujem navijačima Veleža. Rekao sam da trebamo nastaviti kao i do prekida. Zadržati visoki presing i da će golovi doći sami po sebi.

Zaslužili smo ovo, naporno radimo svi u klubu. Mi smo klub u izgradnji i ne treba nam euforija. Trebamo biti realni. Zrinjski igra u Europi mi ne. Gradimo tribinu, nije mjesto euforiji. Sretan sam zbog pobjede, ali moramo ići korak po korak.”

Krunoslav Rendulić:

“Treba čestitati ekipi Veleža na zasluženoj pobjedi. Bili su puno bolji od nas, posebno prvo poluvrijeme. Bili su čvršći od nas, nismo mogli parirati tome. Golove ne treba ni komentirati, to ne prolazi na ozbiljnom nivou. Nemate šta tražiti nakon toga.

Igra na dva fronta je ostavila traga što je i normalno. Igrači su potrošeni, ali se ne treba vaditi na to. Jednostavno smo bili loši i Velež je zasluženo slavio. Imamo sada 10 dana pauze, treba se dobro odmoriti, spremit za Široki. Ovo trebamo zaboraviti i vratiti se na stare staze, staze pobjede.”

Podsjetimo, Velež je slavio sa 3:0. Dva gola postigao je Guliashvili, a jedan Haskić. Meč je obilježilo nekoliko prekida.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16