U press sali stadiona Bilino polje održana je konferencija za medije pred utakmicu 1/16 finala Kupa Bosne i Hercegovine u kojoj Čelik dočekuje ekipu aktuelnog prvaka države, osvajača Kupa, te učesnika UEFA Konferencijske lige, mostarskog Zrinjskog.

Ispred Kluba prisutnim novinarima su se obratili šef stručnog štaba Dario Damjanović, prvotimac Anes Mašić, te generalni direktor Emir Čerim koji je na početku istakao da je NK Čelik do 1. oktobra vrtio 658.534,63 KM duga koji je naslijedio od prethodnih Uprava a isto tako je isplaćeno i devet rata reprograma prema Poreznoj upravi FBiH.

“Nije napravljena niti marka novog duga. Ukupno je vraćeno oko 930.000 KM”, kazao je Čerim, prenosi zvanična stranica NK Čelik.

Šef stručnog štaba Dario Damjanović je kazao da mu je drago što je u Klubu koji se uz pomoć navijača i simpatizera vraća na stabilne noge.

Foto: Reprezentacija.ba

“Vjerujem da će doći dosta navijača koji će nam pružiti podršku. Svjesni smo koji nam tim dolazi, jedan od najorganizovanijih i najboljih u BiH. Spremit ćemo se kako treba i nastojati da ostvarimo rezultat kakav želimo”, kazao je Damjanović te dodao da igrači u Bihaću nisu pružili što se od njih očekivalo.

“Neću kukati, kartoni i povrede nam kroje sastav. Međutim, ostalo je malo do kraja polusezone i potrudit ćemo se da odigramo najbolje što možemo. Sigurno je da plaćamo danak nečemu iz prošlosti. Nadam se da će Harun Vardo biti spreman, kao i Mahir Karić kojeg očekujemo da se priključi ekipi.

Par igrača je u Bihaću dobilo dosta udaraca i vidjet ćemo hoće li biti spremni. I ja bih volio da igram ali nedozvoljavaju godine. Svi koji budu na terenu će dati svoj maksimu. Klub zaslužuje puno više ali kakva je borba s finansijama i igračkim kadrom, mislim da je pozicija na tabeli vrlo realna.

Svi znamo ko je Zrinjski i kakve igrače imaju. Mi sa suprotne strane nemamo neku dostojnu kvalitetu ali sjetite se utakmice sa Sarajevom u kojoj je Čelik slavio”, zaključio je Damjanović.

Foto: Reprezentacija.ba

Napadač „Crno-crvenih“ Anes Mašić istakao je da je igrao u Zrinjskom i da je svjestan kakav protivnik dolazi u Zenicu.

” Imaju pojedince koji nas mogu kazniti, nadam se da ćemo mi na terenu pružiti maksimum a onda niti rezultat neće izostati. Niko se na početku sezone nije nadao ovakvoj krizi u Klubu, moramo se „skupiti“ i izaći što bolji do kraja sezone”, kazao je Mašić.

Utakmica Čelik – Zrinjski je na rasporedu u četvrtak, 2. novembra na stadionu Bilino polje s početkom od 18 sati.

Sudije su: Antonio Tomić (Kreševo), Dženan Milić (Sarajevo) i Josip Čolić (Kupres).

Ulaznice su u prodaji po cijenama: tribina zapad 7 KM, istok 6 KM i jug 5 KM.

Sjeverna tribina je rezervisana za gostujuće navijače koji su najavili svoj dolazak u Zenicu.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16