Naš trener Rusmir Cviko (51), od juna je trener saudijskog Al-Orobaha s kojim bilježi jako dobre rezultate. Zajedno sa Cvikom su Elvis Karić, Jasmin Trnovac, Bakir Šerbo i Aldin Kametović.

Pred jučerašnji susret Al-Orobaha naše trenere posjetio je golman reprezentacije BiH, Ibrahim Šehić.

Šehić je također u Saudijskoj Arabiji, a iskoristio je priliku da posjeti bh. trenere koji rade u ovoj zemlji.

Ibrahim Šehić je sa Cvikom sarađivao u Želji baš kao i sa Elvisom Karićem koji je objavio fotografiju na Instagramu uz opis:

“Brat Šeha došao da nas posjeti pred današnju utakmicu”.

Cviko i njegovi saradnici rade sjajan posao u Al-Orobahu koji je trenutno prvi na tabeli druge lige Saudijske Arabije.

“Zaredali smo pobjeda, igramo jako dobro u proteklom periodu, a imamo i gol razliku 16:5 koja je uvjerljivo najbolja u ligi. Kakav je kvalitet lige? Jako dobar, sama po sebi dovoljno govori činjenica da svaki klub smije imati sedam stranaca, puno je novih igrača koje dovode kako bi poboljšali sam njen kvalitet.

Pa, evo, slobodno ‘pročačkajte’ po klubovima i vidjet ćete da svaki ima barem jednog reprezentativca. U mom Al-Orubahu je golman reprezentativac Litvanije, vezni igrač Vurnon Anita je bio u Ajaxu, Newcastleu, Leedsu… Da ne nabrajam dalje. Isto tako je i u drugim klubovima. Ne kaska se mnogo za evropskim fudbalom. Ulažu i pametno rade”, kazao je Rusmir Cviko za Reprezentacija.ba.

(Reprezentacija.ba)