Bivši reprezentativac BiH, Dario Damjanović (42), novi je trener zeničkog Čelika.

Čelik je prošle sedmice raskinuo saradnju sa Arminom Duvnjakom dosadašnjim trenerom, a njegov nasljednik je Dario Damjanović.

Damjanovića se sjećamo iz dresa reprezentacije BiH. Nastupio je 17 puta u državnom dresu, a igrao je kod selektora Blaža Sliškovića, Fuada Muzurovića i Miroslava Ćire Blaževića.

Sa Ćirom je sarađivao i učio u Hajduku.

“Njegov kratki mandat u Hajduku ostao mi je urezan u srce. Znao je neke cake koje drugi nisu, znao je da nas naloži, motiviše. Ma ne zovu ga džaba trener svih trenera. Imao je snažnu energiju, kada sjedneš njim na kafu i započnete bilo koju temu bio je zanimljiv. Samo glup ne bi naučio i prihvatio nešto od takvog čovjeka. Znao je prije svega da priđe svakom na pravi način, da motiviše igrače i ubijedi ih da su bolji, ma ko stajao preko puta nas”, kazao je svojevremeno Damjanović.

Dario je u igračkoj karijeri igrao za Modriču, Hajduk, Vladivostok, Kaiserslautern, Čelik, Novi Pazar, Jagodinu, Pegasus, OFK Beograd, Zvijezdu Gradačac, Borac Šamac, Odžak i Jedinstvo Brčko. Karijeru je završio 2020. godine.

Kao trener je radio u matičnoj Zvijezdi, Orašju i Simm-Bau.

Čelik je prošle sezone izborio plasman u Prvu ligu Federacije BiH, a nakon 11 kola su deveti na tabeli sa 15 bodova.

Damjanović je nedavno govorio za Reprezentacija.ba i ispričao anegdote sa reprezentativnih okupljanja.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16