Bivši bh. reprezentativac Sejad Salihović danas slavi svoj 39. rođendan.

Salihović je od 2007. do 2015. godine igrao za A selekciju naše države. Ukupno je nastupio u 47 mečeva, zabio četiri gola te bio član generacije koja je igrala na SP u Brazilu 2014. godine.

Sejad je tokom svoje karijere bio prepoznatljiv po fenomenalnom izvođenju slobodnih udaraca.

Igrajući za Herthu, Hoffenheim, St. Gallen i reprezentaciju BiH postigao je nekoliko spektakularnih golova.

Navijači Hoffenheima su 2020. godine slobodnjak Salihovića protiv Borussije Dortmund izabrali za najbolji gol u historiji kluba.

Salihović je prošle godine govorio za Reprezentacija.ba o vremenu provedenom u selekciji BiH.

“Eh, reprezentacija je posebna priča u mom životu (smiješak). Puno lijepih stvari sam doživio za vrijeme igranja za svoju državu, baš sam se radovao tim okupljanjima i svaki put sam davao sve od sebe. I nisam se miješao u neke stvari koje se mene kao igrača ne tiču”, kazao nam je Sejad u septembru 2022. godine i tada poručio da je za sve potrebno strpljenje:

“Kada usporedim onu našu generaciju i današnju, razlika je velika. Mujdža, Ibišević, Begović, Lulić, ja…, svi smo mi mogli odigrati možda još barem dvije-tri godine, međutim tako se sve desilo, odjednom je puno igrača prestalo igrati i nije lako odjednom praviti nešto novo.

Potrebno je strpljenje. Danas je tu Zvjezdan Misimović koji zna puno o fudbalu, zna prepoznati je li neko dobar igrač ili nije, tako da ne sumnjam. Treba nastaviti raditi.”

U priloženim video materijalima pogledajte neke od majstorija bivšeg bh. reprezentativca.

(Reprezentacija.ba)