Nekadašnji selektor BiH Mehmed Baždarević (62) govorio je za Dnevni avaz o dešavanjima u selekciji Bosne i Hercegovine ističući žaljenje zbog svega, jer svi ispaštaju – reprezentacija, fudbal i navijači.

Javio se nakon putovanja u Ugandu, gdje je dogovorio posao, a onda se predomislio – nije to za njega.

“Žao mi je što se to tako dešava u mojoj zemlji. Žao mi je zbog svega, zbog fudbala i zbog ljudi. Žao mi je zbog svih tih naših trenera, bilo kome da se radi, a naročito ako se radi o mojim prijateljima.

Žao mi je i zbog ljudi u Savezu, što jednostavno ne možemo svi u jednom momentu napravimo nešto bolje, drugačije, organizovanije i da ne pričamo o istim stvarima “, istakao je Baždarević.

Baždarevićevo ime se uvijek spominje kada se traži selektor. Zanimalo nas je da li ga je neko kontaktirao iz krovne kuće bh. fudbala.

“Niko me nije kontaktirao. Ja sam bez posla već dvije sezone iako sam u dvije komisije u UEFA-i, pomažem i oko Sošoa. Ali da sutra stigne poziv, kako sam išao za Ugandu, zašto ne bih išao za Bosnu? Da se kandidujem ne, ali bio bih sretan naravno.

Ne bih koristio javnost ni štampu da pravim publicitet, ali bio sam sretan kada sam bio selektor. Radio sam sa puno srca, znanja.., da se opet desi, opet ću biti s velikim zadovoljstvom tu, a ako se ne desi…, život ide dalje” kazao je Baždarević.

U moru imena potencijalnih selektora, ističe se ono ljubimca bh. navijača Vedada Ibiševića za kojeg je legendarni Meša imao samo riječi hvale.

“Vedo je izvanredan čovjek i bio je fantastičan igrač. Ne poznajem ga kao trenera, ali kada se govori o njemu, mora se ustati. O njemu se može govoriti s velikim poštovanjem kao čovjeku i velikom igraču kakav je bio. Ko zna, možda bismo Vedo i ja mogli zajedno”, rekao je Baždarević za Dnevni Avaz i rasplamsao maštu navijača BiH.

Ostatak razgovora pročitajte ovdje.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16