FK Sarajevo prije nekoliko dana za novog trenera je predstavio Simona Rožmana.

Brojni fudbalski stručnjaci, kako iz naše zemlje, tako i regiona povezivali su se sa klupom Sarajeva. Na kraju posve iznenađujuće objavljeno je kako će bordo tim ove sezone voditi Slovenac Simon Rožman koji u dolazi u tandemu sa Senijadom Ibričićem koji će, s druge strane, obnašati funkciju sportskog direktora.

Dvojac je već započeo sa čistkom, pa je već objavljeno da na Koševu više nema mjesta za Nemanju Tomaševića s kojim je raskinut ugovor, a također su se u Sarajevu pozdravili i sa dojučerašnjim članovima stručnog štaba.

Jedan od njih je i Almir Seferović, kondicioni trener reprezentacije Bosne i Hercegovine, kojeg su prethodno u Sarajevu bili odlučili sadržati nakon smjene Mirze Varešanovića.

– Bili su zadovoljni s mojim radom, nije bilo povreda, hvalili su me i nakon utakmice s Hajdukom. Ipak, jutros, nekoliko dana kasnije, pozvali su me iz kluba i saopštili kako Rožman insistira na svojim ljudima i da izbora nemaju. To je tako u fudbalu – odgovorio nam je Seferović.

Seferović slovi za jednog od najboljih stručnjaka u regionu za kondicijsku spremu.

Kruna karijere svakako mu je rad u reprezentaciji, a ranije je još bio u Čeliku, Olimpiku, Željezničaru, Slobodi, Al-Ahliju, Dailanu, Adana Demirsporu…

Almir Seferović je prije godinu dana govorio za naš portal o tada aktuelnim temama.

(Reprezentacija.ba)