Nekadašnji kapiten FK Sarajevo Sedin Torlak (38) ogorčen je izdanjem svog kluba koji je poražen u nedjelju navečer na Koševu od Sloge Meridian.

Torlak kaže da je ovo bilo najgore Sarajevo koje je ikada gledao.

“Znalo se i odigrati loših tekmi za Sarajevo i puno sam ih loših i odgledao, ali ovo je večeras nadmašilo sve.” napisao je Sedin Torlak.

“Na hajr i na dobro” poručio je Torlak kao kada se moli Boga za pomoć jer se ne vidi drugi izlaz.

Torlak je za Sarajevo odigrao 141 utakmicu i ostao upamćen kao veliki borac koji je zasluženo nosio kapitensku traku.

Ipak, 2021. godine dobio je otkaz u FK Sarajevo u kojem je bio trener, i to putem maila.

– Svjestan sam da je trenerski posao takav da ne možeš na jednom mjestu biti 100 godina. Ono što mene boli je nekokrentan odnos koji su čelnici kluba imali prema meni, naglasit ću ime predsjednice Sabrine Buljubašić. Bilo je obećano da će novi šef Cioffi obaviti razgovor sa svim trenerima i da će se nakon toga donijeti odluka, ali to se nije desilo. Čim su otišli na pauzu došao je mail u kojem su mi saopštili bez ikakvog objašnjenja da više neću raditi. Je li me pogodilo? A koga ne bi? Tu sam igrao dugo, srce ostavljao na svakoj utakmici… Često kada krenem leći razmišljam je li sve to imalo smisla, ali bude mi drago kada prošetam gradom i kada me zaustave navijači, obični ljudi… Ovi ljudi koji su danas tu su prolazni, Sarajevo ostaje. Jedino mi je žao što radi takvih ide u krivom smjeru. Daj Bože da je Sarajevo uvijek prvak, da igra grupne faze evropskih takmičenja, a ja ne moram nikada biti tu – pričao nam je prije dvije godine Sedin Torlak.

Torlaka je kasnije u FK Famos gdje je bio trener posjetio današnji predsjednik FK Sarajevo Ismir Mirvić.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16