Sjajni prizori viđeni su sinoć na Grbavici. Iako je Željezničar većim dijelom susreta gubio od Dinama iz Minska, uz podršku fenomenalnih navijača na kraju su Plavi u ludoj atmosferi uspjeli nadoknaditi 0:2 i izboriti rezultat koji im daje nadu da se mogu nadati prolasku u 2. pretkolo Konferencijske lige.

U sjajnom ambijentu uživao je i Radmilo Mihajlović. Bilo je lijepo vidjeti nekadašnjeg asa Bayerna i Željezničara ponovo na Grbavici, stadionu na kojem je osamdesetih godinama odjekivalo “Radmilo Mihajlović, ša la la la la”…

Javio nam se u trenutku dok je bio na doručku sa svojim bivšim saigračima. Drago mu je što je ponovo vidio Nikića, Berjana, Gutovića, Škrbu, Ćurića…, također Željine legende koje su klupski čelnici pozvali na utakmicu.

– Oduševljen sam ambijentom i drago mi je što sam ponovo vidio svoje stare prijetelje. Poslana je jedna lijepa slika, navijanje – odlično, kaže Radmilo Mihajlović za Reprezentacija.ba.

I dok je ambijentom na tribinama oduševljen, govoreći o samoj igri, otkrio je mane Plavih.

– Počeli smo jako slabo, bojažljivo i nervozno. Pogotovo u fazi napada. Lopta se pretežno nabacivala na centarfora, dok su igrači Dinama kada je dobiju odmah išli u kontru, po pet-šest ih se ubaci. Na kraju su te izmjene donijele svježinu i rezultat koji daje nadu pred revanš. Pokazalo se da se može igrati i sa Dinamom, samo treba više hrabrosti, trebaju igrački preuzeti odgovornost. Suviše šablonski se igra, od noge do noge, mora to ići brže i konkretnije, ističe Mihajlović.

Utakmica ga je vratila u neka ljepša, bolja vremena.

– Baš sam s prijateljima na tribinama komentarisao sve to. Kad se samo sjetimo onog našeg Želje, fenomenalnog stručnog štaba… Prođe žal kroz čovjeka kako to vrijeme brzo leti i sama karijera. Evo, i mi smo već u ozbiljnim godinama.

Pohvalio je i junaka sinoćnje utakmice Dženana Haračića, a otvoreno je kazao i na čemu to fudbaleri Željezničara moraju raditi. Nekoliko stvari mu je zapalo za oko.

– Po meni nedostaje tu dosta stvari. Štoperi mi se sviđaju, iskusni su, ali moraju više izaći. Mora se igrati s više rizika da bi se utakmica dobila. Ne može se samo nabijati na centarfora. Mora se do gola pokušati doći kroz dupli pas, dribling… Ne bih iznosio imena, ali vidio sam i da pojedinci imaju viška kilograma. Danas se igra dinamički fudbal, moraš biti fizički spreman, htjeli mi to priznati ili ne, igrači Dinama su u tom segmentu puno napredniji, poručio je Mihajlović.

(Reprezentacija.ba)