Košarkaši Real Madrida su u nedjelju savladali Olympiakos u finalu Eurolige sa 79:78, a danas su se vratili u Španiju gdje su sa navijačima proslavili 11. titulu šampiona Europe.

Džanan Musa je sjajno igrao ove sezone za Real, izabran je i u idealnu petorku Eurolige, a po dolasku u Madrid se obratio navijačima kraljevskog kluba.

“Mnogo vam hvala za pomoć ove sezone. Ovo ne bi bilo moguće bez vas. Hala Madrid”, poručio je Musa sa balkon, a nakon toga su uslijedili aplauzi navijača Reala.

Inače, Musa je ove sezone u Euroligi odigrao ukupno 41 susret.

Prosječno je postizao 14.8 poena, imao 3.1 skok te 2.7 asistencija po susretu.

Njegov otac Rusmir u razgovoru za Reprezentacija.ba portal nije skrivao koliko je ponosan.

“Ono što je uradio tokom čitave sezone je nevjerovatno. Odmah u prvoj, u Realu, uspio je doći na nivo petorke Eurolige, osvojio ju je, čekamo da vidimo šta će biti u španskom prvenstvu.

Već sada je u historiji Reala, kluba koji toliko dugo egzistire i čiji su dres nosili brojni veliki igrači. Jesmo li očekivali ovo? Bili smo sigurni da će biti jedan vrlo važan kotačić u kompletnom Realovom mehanizmu, ali

Džanan je svojim igrama prevazišao i ona najoptimističnija očekivanja ozbiljnih stručnjaka. Došao je u situaciju da je jedan od glavnih igrača Reala. Bilo koji sistem ove godine se bez njega nije mogao zamisliti, ponosno ističe”, riječi su Rusmira Muse.