Danas se igra veliki broj utakmica u kojima nastupaju bh. fudbaleri, a u najavama smo izdvojili utakmice Seada Kolašinca, Amara Dedića, Jusufa Gazibegovića i Benjamina Tahirovića.

Marseille – Angers (20:45 sati, Arena Sport)

Marseille će se do kraja prvenstva, u preostala četiri kola, boriti za drugu poziciju koja donosi direktan plasman u Ligu Šampiona. Treće mjesto vodi u Kvalifikacije za Ligu Šampiona. Trenutno su treći sa pet bodova manje od Lensa, ali i sa večerašnjom utakmicom manje.

Njihov rival Angers je već odavno ispao iz Ligue 1. Imaju samo 14 bodova i samo čudo treba da se desi da Marseille večeras ne dođe do tri boda.

Kladionice to potvrđuju. Kladionica Volcano na dan meča daje kvotu 1.19 na pobjedu Marseillea. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Sead Kolašinac će početi meč od prve minute i tako doći do 38 nastupa ove sezone. Za Angers će najvjerovatnije od prve minute igrati Halid Šabanović, bivši igrač Sarajeva koji je ove sezone u Ligue 1 igrao 11 utakmica.

Posljednjih pet utakmica:

Marseille: Tri pobjede, jedan remi i jedan poraz

Angers: Četiri poraza, jedan remi

U prvoj utakmici ove sezone Marseille je pobijedio Angers sa 3:0.

Večerašnji meč počinje u 20:45 sati uz prijenos na Areni Sport.

Tabelu Ligue 1 možete pogledati ovdje.

LASK – Salzburg (14:30 sati, SportKlub)

Naš Amar Dedić se sa Salzburgom bori za titulu prvaka Austrije. Četiri meča prije kraja imaju tri boda prednosti u odnosu na Šturm.

Danas igraju jednu od bitnijih utakmica, gostuju u Linzu kod LASK-a, trenutno trećeplasirane ekipe austrijske Bundeslige.

Amar Dedić je najavljen u prvih 11 za današnji susret, a ove sezone je sakupio 34 utakmice.

Blagu prednost prema kladionicama imaju gosti. Kladionica Volcano na dan utakmice nudi kvotu 2.03 na pobjedu Salzburga. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Posljednjih pet utakmica:

LASK: Tri pobjede, dva remija

Salzburg: Tri remija, dvije pobjede

U prva tri duela ove dvije ekipe ove sezone vidjeli smo dva remija i jedan trijumf Salzburga.

Utakmica počinje u 14:30 sati uz prijenos na SportKlubu.

Šturm – Klagenfurt (14:30 sati)

Već smo spomenuli stanje na tabeli u austrijskog Bundesligi i danas lakši posao imao Šturm koji se nada kiksu Salzburga, uz današnju pobjedu, te da tako priđu prvoj poziciji.

Njihov rival je Austria Klagenfurt koja je na šestom mjestu Lige za prvaka Austrije.

Jusuf Gazibegović je u ovoj sezoni je neizostavni član tima Šturma, odigrao je čak 38 utakmica, a i danas je najavljeno da će igrati od prve minute.

Tim iz Gratza je apsolutni favorit. Kladionica Volcano na dan utakmice daje kvotu 1.28 na pobjedu Šturma. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Posljednjih pet utakmica:

Šturm: Četiri pobjede, jedan poraz

Klagenfurt: Tri poraza, jedan remi i jedna pobjeda

U tri međusobna duela ove sezone, Šturm je slavio dvije pobjede, a Klagenfurt jednu.

O situaciji u austrijskog Bundesligi nedavno je za Reprezentacija.ba govorio Samir Muratović, bivši reprezentativac BiH i nekadašnji igrač Šturma.

Bologna – Roma (18:00 sati, Arena Sport)

Roma je čini se izgubila utrku za Ligu Šampiona u Serie A, ali žele iskoristiti kiks Milana i preuzeti peto mjesto koje vodi u Europa Ligu. Trenutno su šesti, a ta pozicija vodi u Konf. Ligu.

Romin današnji protivnik je Bologna, desetoplasirana ekipa koja će igrati rasterečeno, te ekipa koja je sedma u ligi kada su u pitanju domaće utakmice. Mourinhov tim sasvim sigurno očekuje težak zadatak u želji da ostvare trijumf.

Benjamin Tahirović je ubilježio nastup na posljednja dva susreta Rome u Serie A, a večeras će biti na klupi, te se nadamo da će ovaj put dobiti malo veću minutažu u drugom dijelu.

Kladionice daju skoro podjednake šanse ekipama. Kladionica Volcano na dan utakmice nudi kvotu 2.70 na pobjedu Rome i 2.90 koeficijent na pobjedu Bologne. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Posljednjih pet utakmica:

Bologna: Tri remija i dva poraza

Roma: Dva remija, dva poraza i jedna pobjeda

Roma je u prvom duelu ove sezone savladala Bolognu sa 1:0.

Današnji susret se igra od 18:00 sati uz prijenos na Areni Sport.

Tabelu Serie A možete pogledati ovdje.

(Reprezentacija.ba)