Selektor BiH, Faruk Hadžibegić, u srijedu će objaviti spisak fudbalera na koje računa za naredne dvije utakmice Kvalifikacija za EURO.

“U narednim danima očekujte i spisak pozvanih igrača za utakmice protiv Islanda i Slovačke.

Potrebno nam je jedinstvo, kako bismo uspjeli da ostvarimo sve naše želje, a zajedno možemo mnogo”, poruka je selektora Faruka Hadžibegića.

“Selektor A reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić održaće konferenciju za novinare u srijedu, 8. marta 2023. godine u 11:00 sati, u prostorijama NS/FS BiH u Sarajevu.

Hadžibegić će na konferenciji zvanično saopštiti imena igrača za martovske utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa Islandom i Slovačkom”, stoji u objavi NS/FS BiH.

Petev je posljednji put objavio sljedeći spisak, na koji su kasnije još dodani Besim Šerbečić, Dario Šarić, Kenan Kodro…:

Golmani: Ibrahim Šehić (Konyaspor, Turska), Nikola Vasilj (St Pauli, Njemačka), Kenan Pirić (AEK Larnaca);

Odbrana: Siniša Saničanin (Partizan), Anel Ahmedhodžić (Sheffield United), Dennis Hadžikadunić (Malmo), Adnan Kovačević (Ferencvaroš), Hrvoje Miličević (AEK Larnaca), Sead Kolašinac (Marseille), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Jusuf Gazibegović (Sturm Graz), Amar Dedić (Red Bull Salzburg), Mateo Sušić (APOEL Nicosia);

Vezni red: Amir Hadžiahmetović (Konyaspor), Sanjin Prcić (Strasbourg), Rade Krunić (AC Milan), Amer Gojak (Ferencvaroš), Gojko Cimirot (Standard Liege), Miralem Pjanić (Barcelona), Vladan Danilović (CD Nacional), Haris Duljević (Hansa Rostock), Miroslav Stevanović (Servette FC), Muhamed Bešić (Ferencvaroš), Dino Hotić (Cercle Brugge)

Napad: Edin Džeko (Inter), Ermedin Demirović (FC Augsburg), Smail Prevljak (KAS Eupen) i Luka Menalo (Dinamo Zagreb).

Selektor Hadžibegić je u posljednje vrijeme obavio sastanke sa velikim brojem igrača iz A reprezentacije BiH, a uspio je obići sve klubove Premijer lige BiH.

U svojim odgovorima navijačima na Facebook stranici, potvrdio je poziv za Benjamina Tahirovića, veznjaka Rome, te je istakao da se još čeka odgovor za Denisa Huseinbašića iz Kolna.

Zmajevi će u martu odigrati dvije utakmice Kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

U Zenici će naša reprezentacija dočekati Island 23. marta, a tri dana poslije Zmajevi gostuju Slovačkoj.

(Reprezentacija.ba)