Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Irfan Smajlagić, pozvao je 21 igrača za utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Kosova.

Na spisku nema ponajboljih igrača koji su do sada igrali bitnu ulogu u reprezentaciji što je iznenadilo brojne navijače BiH.

Između ostalih, na spisku nema Benjamina Burića, Haruna Hodžića, Josipa Perića, Marina Vegara, Gafara Hadžiomerovića, Dine Hamidovića, Srđana Predragovića.

Nakon nekoliko medijskih upita, Rukometni savez se obratio saopštenjem.

“Na spisku postoje iznenađenja, jer nekih igrača nema na njemu, ali većina onih koji nisu na njemu, a koje su svi očekivali poput Benjamina Burića, Josipa Perića, Dine Hamidovića, Marina Vegara, Haruna Hodžića, Srđana Predragovića iz objektivnih i opravdanih razloga nisu na skraćenom spisku.

Neki nisu tu zbog povreda, neki nisu zbog procesa oporavka, neki nisu zbog porodičnih obaveza, dakle niko nije otpisan, ali mi u ovom momentu računamo na igrače koji su sto posto spremni i koji će sto posto biti prisutni”, stoji u saopštenju stručnog štaba reprezentacije.

Martovske utakmice sa Kosovom su ključne u borbi za EURO 2024 jer su Zmajevi prva dva duela izgubili od Crne Gore i Slovenije.

Spisak rukometaša:

Golmani: Admir Ahmetašević, Bekir Čordalija, Ahmed Čabaravdić.

Pivoti: Senjamin Burić, Adin Faljić, Amir Muhović, Elmir Građan.

Krila: Vlado Draganić, Adi Mehmedčehajić, Luka Perić, Mladen Bošković.

Bekovi: Mirsad Terzić, Milan Vukšić, Marko Davidović, Edin Klis, Igor Mandić, Vladan Lončar, Mirko Herceg, Luka Knežević, Marko Panić, Nedim Hadžić.

Našoj reprezentaciji su potrebne obje pobjede protiv Kosova, te potom pobjeda i protiv Crne Gore ili Slovenije.

Zmajevi se okupljaju 6. marta u Tuzli. Prvi susret sa Kosovom se igra 8. marta u Prištini, a revanš je na rasporedu četiri dana poslije u Mejdanu.

(Reprezentacija.ba)