Košarkaši Mađarske su u duelu posljednjeg kola grupe K kvalifikacija za SP savladali Bosnu i Hercegovinu rezultatom 87:77, a naš tim imao je podršku.

Naši košarkaši su imali podršku navijača u dvorani Savaria u Szombathelyu. BiH je kvalifikacije okončala na petom mjestu sa omjerom 6-6 i nije se uspjela plasirati na SP.

Plasman na Mundobasket iz naše grupe ostvarile su Francuska (omjer 10-2), Litvanija (9-3) te Crna Gora (7:5).

Mađarska su grupu završili na četvrtom mjestu sa identičnim omjerom kao i BiH, ali boljim međusobnim duelom.

Česi su zadnji sa tri pobjede i devet poraza.

Selektor Bećiragić nakon utakmice

“Čestitke Mađarskoj. Atmosfera je bila sjajna. Mislim da je susret odlučilo njihovo dobro šutiranje trojki. Znali smo da imaju kvalitetne šutere, ali su zabijali i u situacijama kada bismo odigrali dobru odbranu.

Sudbinu u ovim duelima odluče šut ili dva. Bili smo dobri u drugom poluvremenu, ali smo na kraju promašili neke ključne šuteve i izgubili”, rekao je Bećiragić i prokomentarisao kompletne kvalifikacije:

“Kroz cijele kvalifikacije smo igrali veoma dobro i vidio se karakter reprezentacije. Ipak, imali dvije slabe utakmice, u gostima kod Češke i Crne Gore.

Generalno sam izuzetno zadovoljan željom koju su igrači pokazali. Trebalo je da večeras ili u Tuzli pogodimo dva ili tri šuta više. Međutim, vjerujem da su ljudi koji vole ovu zemlju zadovoljni borbenošću i atraktivnim akcijama naše reprezentacije.”

(Reprezentacija.ba)