Fudbaler Rome Benjamin Tahirović (19) odabrao je igrati za Bosnu i Hercegovinu, no u Švedskoj se još uvijek nadaju kako bi ovaj supertalenat mogao ipak obući njihov dres.

Švedski mediji vrše pritisak na tamošnji savez kako se ne bi ponovili slučajevi Ahmedhodžića i Hadžikadunića, gdje je BiH praktično preotela ove igrače koji su kao i Tahirović rođeni i nogometno stasali u Švedskoj.

U Švedskoj javnosti tražio se i angažman Zlatana Ibrahimovića, a kako saznaje Dnevni Avaz, do razgovora Tahirović – Ibrahimović je na kraju i došlo.

“No, kako smo uspjeli saznati, nada bh. fudbala je nedavno razgovarala sa Ibrahomovićem, nakon remija (Milan – Roma 2:2). Tom prilikom mu Zlatan nije ni spomenuo da bi trebao igrati za Švedsku, nego je to bilo klasično upoznavanje i neobavezan razgovor Bosanaca na švedskom jeziku…” piše Dnevni Avaz koji donosi više informacija o porijeklu Tahirovića i tome da redovno posjećuje Sarajevo gdje je trenirao sa FK Sarajevo.

Kako je prošle sedmice ekskluzivno saznao Reprezentacija.ba, selektor reprezentacije Faruk Hadžibegić i direktor Zvjezdan Misimović dogovorili su sastanak sa Benjaminom Tahirovićem.

Sa ovim mladim fudbalerom Rome susret će se na utakmici Europa Lige Salzburg – Roma krajem februara.

Nema prepreka da Tahirović već u martu dobije poziv Hadžibegića jer do sada nikada nije nastupao za Švedsku u kojoj je rođen.

(Reprezentacija.ba)