Selektor reprezentacije Faruk Hadžibegić i direktor Zvjezdan Misimović uskoro će opet biti na terenu.

Kako ekskluzivno saznaje Reprezentacija.ba portal prvo će u posjetu fudbaleru njemačkog Kolna Denisu Huseinbašiću (21).

Misimović je još prošle godine lobirao da Huseinbašić igra za BiH, nakon čega je ovaj fudbaler pokrenuo proceduru za dobijanje državljanstva BiH.

Potom je dobio poziv u U21 reprezentaciju Njemačke za koju je postigao i pogodak, no zatim i izjavio “BiH mi je mnogo važna”.

Druga adresa Hadžibegića i Misimovića, saznaje Reprezentacija.ba, je Benjamin Tahirović (19), veznjak Rome.

Sa Tahirovićem je susret planiran u Salzburgu, gdje Roma u februaru igra utakmicu Europa Lige.

Iako je rođen u Švedskoj, Tahirović ima bh. pasoš i otvorenu želju da zaigra za Bosnu i Hercegovinu, tako da tu ne postoje administrativne prepreke da već u martu dobije poziv.

Huseinbašić je centralni vezni igrač koji je prošle godine stigao iz četvrte lige u Koln. U Bundesligi je napravio dobru statistiku sa 3 gola u 11 utakmica, ali ono još važnije ostavio jako dobar dojam.

“Podsjeća me malo i na mene. Igra jednostavno, razumije igru, dosta puta bude i u završnici. Dobar, dobar, nema šta.” ocijenio ga je Zlatan Bajramović u razgovoru za Reprezentacija.ba.

I Tahirović je centralni vezni igrač, visok 1,93 m. Promakao je švedskim selektorima i bez poziva za njihove selekcije došao do Rome u koju prelazi 2021. godine iz Vasalundsa.

Jose Mourinho je odmah prepoznao njegov talenat. Tokom zimske pauze odbio je ponude za njegov transfer i najavio njegovu afirmaciju u Romi. Već je odigrao pet utakmica u Seriji A i jednu u Kupu Italije.

“Nemoguće ih je sve staviti, ali imat ću hrabrosti ubaciti jednog ili dvojicu. Na taj način želimo sačuvati, ali poslati poruku i drugima da računamo na njih. Podržat ću tu akciju Saveza koju upravo Misimović vodi” poručio je nedavno Faruk Hadžibegić.

(Reprezentacija.ba)