Predsjednik NS/FS BiH, Vico Zeljković, obratio se medijima nakon što je Faruk Hadžibegić imenovan za novog selektora reprezentacije BiH.

“Zahvaljujem se dosadašnjem selektoru Ivaylu Petevu koji je bio dvije godine s nama, imali smo korektne rezultate. Nažalost, nismo otišli na Svjetsko prvenstvo, ali uspjeli smo napraviti iskorak kroz Ligu nacija i osvojiti ligu B. Puno smo razmišljali šta i kako dalje. Sa svojim prvim saradnikom Zvjezdanom Misimovićem sam analizirao sve, ovo nije bila laka odluka, ali stojimo iza nje kao što smo stajali iza Peteva iako je javnost napravila negativnu atmosferu kada je dolazio”, kazao je Zeljković i dodao:

“Petevu je istekao ugovor, nismo ga smijenili, konstatovali smo da mu je istekao ugovor i došli smo do stava da nam treba novo lice, nova energija da pokušamo u kvalifikacijama od marta do novembra napraviti historijski rezultat. Pokušat ćemo se plasirati prvi put na Euro. Neće biti lako, ali ne želimo tražiti izgovore unaprijed. Imamo vjeru u selektora, Izvršni odbor je jednoglasno podržao izbor Hadžibegića, što govori o našem jedinstvu i da isto razmišljamo”, rekao je Zeljković i dodao da NS/FS BiH zanimaju samo prva dva mjesta u kvalifikacijama.

(Reprezentacija.ba)