Kadeti Bayer Leverkusena plasirali su se u finale Kupa Njemačke za igrače do 17 godina starosti nakon što su u dvomeču polufinala eliminisali Eintracht iz Frankfurta.

Prva utakmica u Leverkusenu je okončana rezultatom 2:2, a isti rezultat je bio i u današnjem revanšu. Uslijedili su penali u kojima su bili uspješniji kadeti Bayera i prošli u finale.

Kapiten U17 BiH Kerim Alajbegović (16) odigrao je cijeli susret za Bayer i bio među najboljim pojedincima. Kerim je postigao gol u raspucavanju sa 11 metara.

Alajbegović je u prvom duelu postigao fantastičan pogodak, a njegov gol je objavio i njemački Sky Sport.

Kerim je ove sezone odigrao 20 utakmica za U17 Bayer, zabio 12 golova i jednom asistirao. Iako ima samo 16 godina, u tekućoj sezoni je nastupio i tri puta za U19 Bayer te postigao dva gola i dodao jednu asistenciju.

Za Eintracht je od 66. minute igrao drugi U17 reprezentativac BiH Benjamin Džanović (17). Džanović nije bio uspješan sa bijele tačke za svoj tim.

Inače, Alajbegović je još sa 14 godina debitovao za U17 BiH i ima 17 nastupa i šest golova. Džanović, iako je standardan u Eintrachtu koji juriša na titulu U17 prvaka Njemačke nije bio u fokusu bivšeg selektora Admira Raščića. Ima samo četiri nastupa sa siromašnom minutažom za igrača iz ovakvog kluba i lige.

Fudbaler Bayera već je trenirao i sa prvim timom prvaka Njemačke, a o tome je govorio za Reprezentacija.ba portal.

“Imao sam priliku da treniram sa prvim timom Bayera i nadam se da ću u novoj sezoni dobiti više prilika da se dokažem treneru Alonsu. Imam ugovor sa Leverkusenom, a za ostalo se brine moj otac. Meni je cilj da nastupam za našu A reprezentaciju i za prvi tim Leverkusena!” rekao je Alajbegović u razgovoru koji možete pročitati na linku ispod.

(Reprezentacija.ba)