U17 reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u Doboju kod Kaknja odgovarajuću selekciju Azerbejdžana sa 1:0 u susretu drugog kola grupe 2 prvog kruga kvalifikacija za EURO 2023, saopšteno je iz FS BiH.

Ovom pobjedom Bosna i Hercegovina se plasirala u elitnu rundu kvalifikacija za EURO 2023 koja će biti odigrana na proljeće.

Jedini pogodak na utakmici vrijedan tri boda „Zmajići“ su postigli u 16. minuti, kada je Jusuf Terzić dugom loptom sa svoje polovine prebacio cijelu odbranu Azerbejdžana, a Emir Dugić rutinski savladao golmana Osmana Huseynova.

Do kraja utakmice obje ekipe su imale po nekoliko prilika za postizanje gola, ali su se dobrim intervencijama istaknuli golmani Faris Mehić i Osman Huseynov. 

Od 87. minuti BiH je imala igrača više, jer je Huseyn Heseynov dobio drugi žuti karton. 

Za Bosnu i Hercegovinu su nastupili: Faris Mehić, Jusuf Terzić, Filip Taraba, Nidal Čelik, Bego Kurjaković (82. Dušan Petrović), Emir Dugić (89. Sergej Popović), Aleksa Popović, Kerim Alajbegović (46. Marko Brekalo), Vedad Garčević (89. Din Ammar Avdić), Harun Sadžak, Stefan Marčetić (62. Andrijano Rizvić).

U drugom susretu grupe Ukrajina je u Zenici sa 7:0 pobijedila Lihtenštajn.

Nakon dva odigrana kola, Ukrajina i Bosna i Hercegovina imaju po 6 bodova, dok su Azerbejdžan i Lihtenštajn bez bodova. 

Treće kolo je na programu u nedjelju 30. oktobra u 13:30 sati. Bosna i Hercegovina će se u Trening centru NS/FS BiH u Zenici sastati sa Ukrajinom, dok će u Doboju kod Kaknja biti odigran meč Lihtenštajn-Azerbejdžan.

(Reprezentacija.ba)