Od 10. do 16. oktobra igrao se UEFA razvojni turnir u Sloveniji za U15 selekcije četiri države.

U grupi su se našle U15 selekcije Slovenije, Islanda, Sjeverne Irske i Luksemburga. Pionirsku reprezentaciju Slovenije sa klupe predvodi Muamer Vugdalić, nekadašnji reprezentativac Slovenije i bivši igrač Željezničara.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka u Čatežu, reprezentacija Slovenije je završila na prvom mjestu sa sedam bodova iz tri meča i uz gol-razliku 6:2. Drugoplasirani Island ima isto bodova, ali slabiju gol razliku 6:4.

Na trećem mjestu je Sj. Irska sa dva boda koliko ima i posljednji Luksemburg.

Muamer Vugdalić je od ljeta 2021. godine na čelu U15 reprezentacije Slovenije. U nedavnom razgovoru za Reprezentacija.ba istakao je čast što vodi jednu od državnih selekcija.

“Za mene je ovo prvi selektorski angažman u karijeri. Sve što kao selektor poželim, Savez i direktor Miran Pavlin mi omoguće i ovim putem želim se zahvaliti na povjerenju koje sam dobio. Čast mi je raditi ovaj posao i iskreno jedva čekam sljedeće okupljanje. Inače, ovaj dob je najosjetljiviji jer je to prva generacija reprezentacije. Trudim se da na sve načine da ih usmjerim na pravi put, a imali smo i dobrih rezultata. U septembru nas čekaju nove utakmice”, kazao je Vugdalić.

(Reprezentacija.ba)