Nakon jučerašnje utakmice u Trebinju između Leotara i Zrinjskog došlo je do sukoba ispred svlačionica i na parkingu pored stadiona u Trebinju. Sukobili su se igrači i trenera ova dva tima.

U sve je bio uključen i trener Zrinjskog Sergej Jakirović koji se bio u obračunu sa kapitenom Leotara Đokom Milovićem.

Jakirović je za Avaz kratko govorio o ovoj situaciji.

“Klub će uskoro izdati saopćenje. Kada sam izašao iz autobusa da pozovem igrače da krenemo, a u međuvremenu su im podijeljeni sendviči, Miloviću sam rekao, “Šta ti je, gotova stvar”. Također, podsjetio sam ga da me je vrijeđao i na prethodnom našem gostovanju, a on je odgovorio, “Ja ću ovo, ja ću ono…” Kada sam mu došao blizu, on me odgurnuo, a kada su to vidjeli ovi moji, odmah su reagovali. Ponavljam, klub će izdati saopćenje. Nama može prići ko god hoće, i napasti nas”, kazao je Jakirović za Avaz i dodao:

“Policija stoji kod svlačionica, a na parkingu nema nikoga. Policajci su došli poslije i pitaju: Šta je bilo, šta je bilo? Slične stvari nam se non stop dešavaju u Trebinju, bar od kada sam je tu. Bitno je da su napravili „screenshot“, navodno kako nekoga ganjam. Ali dobro, neka se zabavljaju jedan dan. Činjenica je da je on (Milović) došao tamo i vrijeđao, prijetio, “ja ću ovo, ja ću ono…” Bože sačuvaj. Ali dobro.”

(Reprezentacija.ba)